Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Warm de winter door; dé financiële tips van dit moment

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Het kan je niet ontgaan zijn, we gaan een pittige winter met zijn allen tegemoet. De gas- en elektrarekening gaan door het plafond als we de berichten mogen geloven, en dan hebben we het nog geen eens over de stijgende brandstofprijzen gehad. Weinig om vrolijk van te worden in de maanden waar we toch wel wat vrolijkheid kunnen gebruiken. De decembermaand is altijd een lichtpuntje in deze donkere maanden, maar ook een maand die niet bekend staat omdat hij zo goedkoop is. Daarom een aantal financiële tips die er voor gaan zorgen dat jij toch warm de winter door komt.

Spaar minder, beleg meer

Dat sparen vandaag de dag niet veel meer oplevert, dat zal je niet verbazen. Dit is namelijk al enige tijd aan de hand. De spaarrentes staan al enkele jaren heel laag, sinds een aantal maanden is daarbij de inflatie ook nog eens super hoog. Deze combinatie zorgt ervoor dat het steeds minder aantrekkelijk wordt om je geld op een spaarrekening te zetten. Daarom is het slim om het extra geld wat je momenteel over hebt, niet op een spaarrekening te zetten maar juist te laten groeien. Dit kun je bewerkstelligen door je geld in iets te stoppen wat ervoor zorgt dat er groei ontstaat. Het is daarom aan te raden om geld te beleggen. Hoe je dit doet? Lees snel verder.

Beleggen en investeren; de opties

Er zijn vele manieren om te beleggen en investeren. Je kunt groots te werk gaan door te investeren in vastgoed, maar ook klein beginnen door een paar aandelen te kopen. Wij raden je aan om in ieder geval structureel te werk te gaan en maandelijks in te leggen, zonder dat emotie een grote rol speelt. De koersen kunnen namelijk erg schommelen bij dergelijke investeringen. Maar ze kunnen er wel voor zorgen dat je een goede winst behaalt, zeker over de lange termijn. Een markt die momenteel zeer gunstig is om in te stappen is in crypto currency. Doe dit via bijvoorbeeld een site als https://thebiticodes.com/nl/, daar kun je gebruikmaken van een gedegen analyse uitgevoerd door de expert. Zo maak je goede keuzes en is een leuke winst gegarandeerd.

Is dit het moment? 

De koersen staan door de economische situatie er niet heel gunstig voor, dit is vervelend voor de vroegere investeerders, maar voor nieuwkomers biedt dit kansen. Daarom is vandaag starten een gunstig moment, mits je vertrouwen in de toekomst hebt natuurlijk. Begin klein en kies voor de aandelen of crypto die laag staan maar wel potentie bieden.

Kortom, de financiële tips van dit moment? Zoek naar alternatieven voor de spaarrekening. Of dit nu aandelen of crypto zijn, dat maakt niet veel uit. Maar als jij financieel bestendig wilt zijn deze winter, is kansen spreiden een zeer belangrijke tip!