Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Wel of niet kiezen voor glasvezel in 2023?

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Glasvezel internet is de toekomst. Het is razendsnel en super stabiel. Heb jij nog geen glasvezel en overweeg je het om te nemen? We vertellen je graag wat meer over de voordelen en nadelen van deze internet verbinding. Ook geven we je extra tips. Zo maak je een weloverwogen keuze of glasvezel bij je past.

Aansluiting van glasvezel

Om ieder huishouden op glasvezel aan te sluiten kost erg veel tijd. Dat betekent dat nog niet iedereen toegang heeft tot glasvezel. Indien dit bij jou nog niet het geval is, is dit meteen een nadeel van glasvezel voor jou. Het aansluiten kost normaal gezien 650 euro, maar er worden geregeld campagnes gevoerd waarbij je een gratis aansluiting kunt krijgen als je direct een abonnement afsluit. Weten of er al glasvezel mogelijk is op jouw adres? Je kunt heel eenvoudig glasvezel vergelijken aan de hand van een postcodecheck. Zo zie je of er een aansluiting ligt en welke abonnementen mogelijk zijn.

De prijs van glasvezel

Heb je gekeken of glasvezel bij jou mogelijk is? Dan zie je dus ook direct de abonnementsprijzen. Het valt je misschien op dat glasvezel wat prijziger is dan alternatieve internet abonnementen. Dat klopt, deze abonnementen zijn wat duurder. Dat kan voor jou een reden zijn om het niet te doen. Gelukkig is er op prijzengebied ook goed nieuws. Als je overstapt ontvang je vrijwel altijd een welkomstkorting, die oploopt tot wel 50%. Bijvoorbeeld als je een KPN abonnement neemt. Hierdoor bespaar je al snel minimaal 150 euro in een half jaar. Je kunt daarnaast kiezen voor leuke extra’s, zoals SuperWifi punten om het signaal uit te breiden. De korting maakt overstap naar glasvezel aantrekkelijker.

De stabiliteit en snelheid van glasvezel

Als het op snelheid en stabiliteit aankomt dan is glasvezel internet de beste keuze. Je ontvangt razendsnel internet, tot wel 1 Gigabyte per seconde. Bovendien zijn de upload- en downloadsnelheid gelijk. Een hoge uploadsnelheid ontbreekt vaak bij bijvoorbeeld kabel internet. Upload je veel foto’s naar social media, plaats je ooit op YouTube of verzend je bestanden via WeTransfer? Dat is zo gepiept met glasvezel. Ook streamen en online gamen op meerdere apparaten tegelijkertijd is geen enkel probleem. Je hebt geen last meer van haperingen en kunt rekenen op een betrouwbare verbinding met een hoge uptime.

Glasvezel en het milieu

Dat een duurzaam milieu een belangrijk thema is onder burgers in Zeewolde is al langer bekend. We doen er met zijn allen veel aan om onze planeet zo gezond mogelijk te houden. Wat veel mensen niet weten is dat glasvezel ook een goede keuze is voor het milieu, ten opzichte van traditionele koperverbindingen. Glasvezel, dat ook wel fiber wordt genoemd, is zoals de naam al doet vermoeden gemaakt van een soort glas. Dit heeft een lange levensduur, heeft nauwelijks onderhoud nodig en is – indien het vervangen moet worden - ook nog eens te recyclen en opnieuw te gebruiken zonder kwaliteitsverlies. Daarentegen kunnen traditionele koperverbindingen oxideren (koper is een metaal) en daardoor de bodem vervuilen. Bovendien komt er bij glasvezel minder warmte vrij, waardoor er minder isolatiemateriaal nodig is.

Afbeelding
Lions bereiden zich voor op 6e editie van de Polderrally Algemeen Instagram 7 feb, 23:03
Afbeelding
Naut Smetsers loopt 'Muskathlon' voor het goede doel, in Ghana! Algemeen Instagram 7 feb, 22:45
Afbeelding
Polderband BROZ viert 50-jarig bestaan met rondtoer door Flevoland Cultuur Instagram 7 feb, 14:00