Afbeelding
Foto: Aangeleverd

3 goede redenen om voor een internet only abonnement te kiezen

· leestijd 2 minuten Partnerbijdrages

Als je een internetabonnement gaat afsluiten, kun je kiezen of je daar een televisieabonnement bij neemt of dat je voor een internet only abonnement gaat. Traditioneel kiezen we voor een combinatie van beide, maar er zijn zeker ook goede redenen te bedenken om voor een internet only abonnement te kiezen. We bespreken ze in dit artikel.

Volledig overstappen op streaming

Hoeveel maak jij nog gebruik van je traditionele televisieabonnement? Als het antwoord ‘weinig tot niet’ is, is dat een uitstekende reden om te kiezen voor een internet only abonnement. Waarom zou je immers blijven betalen voor een televisieabonnement als je er geen gebruik van maakt? Dat is zonde van het geld. Dat geld kun je ook steken in een abonnement op een leuke streamingsdienst, als je wél actief gebruikmaakt van content on demand via streamingsdiensten zoals NPO Start/Plus, Videoland, Netflix, Disney+ of HBO Max. Deze content kijk je immers geheel via je internetverbinding en met behulp van een smart tv, Playstation of Google Chromecast kun je het ook nog gewoon op je televisietoestel toveren. Je bent zeker niet de eerste ‘cord-cutter’ die zijn of haar televisieabonnement opzij zet en alleen nog maar gaat streamen!

Zzp’er met kantoor in bijgebouw

Een andere reden om een internet only abonnement te nemen, is wanneer je zzp’er bent en een kantoor buitenshuis of thuis in een bijgebouw buiten het bereik van je thuisrouter hebt. Daar heb je doorgaans geen televisieabonnement nodig, maar natuurlijk wel internet om te kunnen werken. Het voordeel hiervan is dat je de hele rekening voor je internetabonnement kunt opvoeren als zakelijke kosten. Wanneer je thuis kantoor houdt en gebruik maakt van je internetabonnement voor thuis, ligt dat een stuk ingewikkelder. Dan mag je alleen het deel dat je daadwerkelijk zakelijk gebruikt aftrekken als zakelijke kosten, waardoor het bijna niet meer de moeite waard is om er moeite voor te doen om de kosten te kunnen opvoeren.

Je bent student op kamers

Als je als student op kamers zelf (of samen met je huisgenoten) voor je internetvoorziening moet zorgen, is een internet only abonnement ook een logische keuze. Een televisieabonnement is dan immers onnodig duur, en dat kun je je als student doorgaans niet permitteren. Met een beetje geluk kun je bovendien gebruikmaken van de app van de televisieprovider van je ouders, zodat je gratis alsnog live tv kunt streamen op je kamer. Hetzelfde geldt hopelijk ook voor verschillende betaalde streamingsdiensten, of anders kun je die delen met anderen zodat de maandelijkse kosten meevallen. Zo heb je toch je internet en je entertainment, maar je betaalt niet de hoofdprijs. Natuurlijk moet je wel je internetabonnement kiezen op basis van het aantal gebruikers in huis en voorsorteren op of er online gaming gedaan kan worden of niet. Daarvoor is immers een relatief ‘zwaar’ internetabonnement nodig.

Of je dus een volwaardige woning hebt, op kamers zit of een kantoor hebt, het is altijd de moeite waard om na te denken over een internet only abonnement. Het combineren van internet en televisie is niet meer zo vanzelfsprekend als het ooit was, dankzij alle alternatieven die er inmiddels bestaan voor traditionele televisie via een mediabox. Vraag jezelf altijd af of je dat televisieabonnement echt wel nodig hebt, of dat het eigenlijk verspild geld is.

Afbeelding