Afbeelding
Consortium Eemvallei Stad

JOVD Flevoland: “Eemvallei is een naam voor een regionaal dagblad, hockeyclub of camping”

Politiek

FLEVOLAND – Het Consortium Eemvallei Stad  (bestaande uit woningcorporatie de Alliantie, gebiedsontwikkelaar AM, gebiedsontwikkelaar en -belegger Amvest en bouwbedrijf Heijmans ) wil in Flevoland een compleet nieuwe stad van 50.000 woningen bouwen, gevat in plan Eemvallei Stad.  Dit plan hebben zij dinsdag 22 juni aan minister Ollongren aangeboden. 

“Het plan Eemvallei Stad is een duurzaam en klimaatbestendig antwoord op de huidige woningnood”, schrijft Heijmans in een persbericht. “Eemvallei Stad is een alternatieve invulling van Oosterwold fase 2, een plan met zeer lage dichtheden van ca. 3 tot 4 woningen per hectare. Het gebied beslaat 4.000 ha aan de oostflank van de metropoolregio Amsterdam (MRA), op korte afstand van Almere, Zeewolde, Hilversum en Amsterdam.”

Kantekening door JOVD
De Flevolandse afdeling van de JOVD (Jongerenorganisatie Vrijheid en Democratie) vindt het een geweldig plan om een nieuwe stad te ontwikkelen, alleen zetten zij een kanttekening bij de naam die wordt voorgesteld.
De jonge Flevolanders verwelkomen een nieuwe stad in hun provincie: “Zo lossen we de woningbouwopgave echt op,” schrijft Alicesun Koorenhof. “Echter vinden we “Eemvallei” meer klinken als een naam voor een sportvereniging of een recreatiepark, maar zeker geen stad. “De Eem” wordt meer geassocieerd met de provincie Utrecht, terwijl wij graag een Flevolandse identiteit zien. Vandaar dat wij ook het voortouw willen nemen in het noemen van andere alternatieven: Zuiderstad, Almere Buiten Buiten of Larsen; een eerbetoon aan de stad die tot het laatste moment ingepland was, maar nooit werd gemaakt in Flevoland.”

Zie hier het toekomstperspectief van Eemvallei Stad