eigen foto

Myrthe van der Veer 5e bij online open WK ITF Taekwon-Do

Sport

ZEEWOLDE – Omdat Corona roet in het eten gooide voor de reguliere wedstrijden van Taekwon-Do, ontstonden er achter de schermen van de ITF-Wereldbond ideeën over online wedstrijden. Na een paar keer uitproberen en testen van kleinere wedstrijden werd van 3 tot en met 23 oktober het eerste Open Online Wereld Kampioenschap gehouden. Daar deden veel toppers uit de ITF Taekwondo-Do wereld aan mee. De 15-jarige Myrthe van der Veer uit Zeewolde was ook van de partij en wist een mooie 5e plaats te behalen bij het onderdeel Tul.

Met 906 inschrijvingen vanuit 39 landen betrof het een grootschalig toernooi van een WK niveau. Alle deelnemers kregen kort voor inzendtijd te horen welke Tul moest worden gelopen. Dit moest vervolgens volgens officiële regels worden gefilmd. Vervolgens werden deze filmpjes wereldwijd beoordeeld door meerdere topscheidsrechters. Zodra de filmpjes online stonden kon het thuispubliek ook genieten van de wedstrijden. Vanwege het tijdsverschil tussen de landen liet de beoordeling soms lang op zich wachten, wat de nodige spanning met zich meebracht.

De Zeewoldense Myrthe van der Veer was een van de elf Nederlandse deelnemers. Ooit in Zeewolde begonnen met Taekwon-Do, maakt Myrthe nu deel uit van de Nederlandse Selectie en traint ze drie keer per week bij In Nae do Kwan te Maarssen. Deze online WK greep ze met beide handen aan. “Deze wedstrijd was, nu alle wedstrijden stil liggen, heel leuk en welkom. Mede omdat mijn eerste deelname aan het Europees Kampioenschap in april vanwege Corona ook al was geannuleerd”, laat ze weten.

Myrthe wist na winst op onder meer Canada en Amerika tot de kwart finale te komen. “Ik had graag verder willen komen, maar de 5e plaats op dit toernooi is zeker een mooi resultaat. En een bijzondere ervaring in een bijzondere tijd.” Clubgenote Fleur behaalde een gouden medaille en daarmee haar eerste wereldtitel. Een kers op de taart, ook voor Myrthe.

Aan de slag met een idee om uw buurt op het platteland te verbeteren? Kom naar het Leefbaarheidscafé! Ingezonden 23 uur geleden
Ondernemers en Oosterwold centraal bij openbare fractievergadering CDA Zeewolde Politiek 27 mrt, 11:18
Rotarycheques voor hospice, Toon Hermanshuis en IDPZ Zorg en Welzijn Instagram 27 mrt, 09:09