Afbeelding
Sterk Staaltje

Landelijk wandelevenement strijkt neer in Almere

Sport

ALMERE - Stichting Sterk Staaltje is één van de ruim 300 teams die ieder jaar meedoen aan de Roparun. Samen met 11 andere teams heeft Sterk Staaltje het wandelevenement ‘Ik Wandel de 12’ opgezet; 12 wandelingen in 12 provincies in 12 maanden. Op zondag 11 juli vindt de Flevolandse editie van ’Ik Wandel de 12’ plaats in Almere. Wandel je mee? Er is keuze tussen een rondwandeling van 12 of 24 km.

Door mee te wandelen beleef je een mooie wandeling én je steunt het goede doel waar de Stichting Roparun voor staat. Voor 12 euro ontvang je een uitgeschreven routebeschrijving én een GPX-bestand van de wandelroute. Daar hoort op 11 juli ook een lunchpakket voor onderweg bij. Vertrekpunt is Sportpark Rie Mastenbroek, Mosweg, Almere Stad.

Het geld wat wordt opgehaald wordt afgedragen aan de Stichting Roparun. De ingezamelde gelden komen ten goede aan instellingen, goede doelen of projecten die bijdragen aan de missie van Roparun: “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”.
Roparun steunt verschillende projecten, zoals bijvoorbeeld een dagje uit voor zieke kinderen of een vakantie voor mensen met kanker en hun familie. Maar het is meer dan dat, denk aan sportfaciliteiten op een oncologie-afdeling, workshops in een inloophuis, een aangename badkamer in een hospice, Stichting Haarwensen. Gemiddeld wordt er jaarlijks meer dan 5 miljoen euro opgehaald en ter beschikking gesteld aan dit soort initiatieven.

Stichting Roparun en Stichting Sterk Staaltje zijn door de overheid erkende ANBI-instellingen. Stichting Roparun heeft daarnaast ook een CBF Keurmerk. Deelnemers kunnen er dan ook van uit gaan dat hun bijdrage goed terecht komt.

Wel willen wandelen, maar niet op 11 juli, dan kunnen de routes ook opgevraagd worden om ze op een ander moment, op eigen gelegenheid, af te leggen. Daar hoort dan echter niet het lunchpakket bij.

Meer informatie en aanmelden: www.ikwandelde12.nl. Meer informatie Roparun: www.roparun.nl