De 'mannen' van de 4x4-competitie
De 'mannen' van de 4x4-competitie VV Zeewolde

Laatste 4x4-competitie prooi voor Siem Joustra

Sport

ZEEWOLDE – De 4x4-competitie wordt elke vrijdagmiddag gespeeld bij VV Zeewolde. De opzet is om de jonge voetballertjes spelenderwijs in verschillende samenstellingen drie partijen van 15 minuten te laten spelen. Op deze manier leren ze in kort tijdsbestek veel andere kinderen kennen. Aan het einde van elke maand worden de in de verschillende partijtjes verzamelde punten opgeteld. De prijsuitreiking vindt plaats op de laatste vrijdag van de maand.

De laatste 4x4-competitie van dit door Corona gedomineerde seizoen was een extra lange competitie. Door de maanden juni en juli te combineren werd er liefst op zeven vrijdagen met elkaar gestreden. Elke vrijdag tussen 17.00 en 18.00 uur speelden meer dan dertig verschillende kinderen drie onderlinge wedstrijdjes van een kwartier, waarbij een overwinning, een gelijkspel en een nederlaag respectievelijk vijf, drie en één punt opleverden. Maximaal konden de kinderen dus 105 punten scoren. 

Spannend genoeg was er voor aanvang van de laatste vrijdag nog niets beslist. Siem Joustra ging met een voorsprong van zes schamele puntjes op toptalent Jesse Snabel van start, die op zijn beurt slechts twee punten voorsprong had op Olivier Koeman. De heren wonnen alle drie hun eerste wedstrijd, maar in de tweede wedstrijd leek het mis te gaan voor topschutter Siem; een nederlaag kostte hem het grootste deel van zijn voorsprong, want Jesse en Olivier lieten geen steken vallen. Met nog één wedstrijd te gaan was de spanning om te snijden. Uiteindelijk werden alle laatste wedstrijden gewonnen, waardoor de heren eindigden zoals ze begonnen. Valentino Mugema en Vince Bakker legden beslag op de gedeelde derde plek. 

Zo zit het voetbalseizoen er ook voor deze leeftijdscategorie helemaal op. Nu eerst vakantie en dan volgend seizoen weer fris en fruitig aan de slag!