Afbeelding
Sportservice Flevoland

Sportorganisaties kunnen (nogmaals) beroep doen op coronasteunpakket

Sport

FLEVOLAND – Sportevenementenorganisaties en sportaanbieders kunnen tot en met woensdag 23 februari a.s. weer een aanvraag indienen voor een stimuleringsbijdrage uit het steunpakket ‘Corona en Sport in Flevoland’. Zowel het Stimuleringsfonds Sportevenementen als het Stimuleringsfonds Sportaanbieders staat weer open. Dat meldt Sportservice Flevoland. 

De provincie Flevoland stelt voor 2021 en 2022 in totaal € 700.000,- beschikbaar om de sport in Flevoland te ondersteunen en te zorgen voor een kickstart! Dit steunpakket is door de provincie samengesteld als noodzakelijke aanvulling op een aantal al bestaande landelijke steunmaatregelen.

Door de extra aanvulling is het mogelijk om nogmaals een aanvraag in hetzelfde fonds te doen. Organisaties en aanbieders die voor het eerst een aanvraag indienen in een fonds krijgen echter wel voorrang.

Sportservice Flevoland zorgt voor de verdeling van het geld uit het ondersteuningsfonds. Het steunpakket is gericht op herstel en versterking van de organisatie en organisatiekracht. Het doel van dit pakket is het behouden, in stand houden en versterken van de sportinfrastructuur in Flevoland.

De aanvraagprocedure is laagdrempelig met een korte beslissingstermijn. “Juist in deze tijd willen Sportservice Flevoland en de provincie Flevoland er zijn voor de sportsector en door middel van een kickstart, de sportsector ondersteunen zodra het enigszins weer kan. De hoogte van de bedragen zijn lager dan veel landelijke noodfondsen. Dit is een bewuste keuze om sportaanbieders te stimuleren om initiatieven op te starten. Dit stimuleringsfonds is nadrukkelijk niet bedoeld om een tekort in de begroting op te vangen en inkomstenverlies te compenseren, daarvoor zijn landelijk andere steunmaatregelen van kracht. Dit stimuleringsfonds richt zich juist op nieuwe activiteiten zodat, zodra de maatregelen het toelaten, de sportsector weer opgestart kan worden.”

Meer informatie: Sportservice Flevoland.

band Combo Bossa Bela
Inspirerende kunstwerken en Braziliaanse sferen tijdens Open Deuren: Tijd voor Kunst Algemeen 15 apr, 13:38
Afbeelding
Werelddansgroep Horlepiep organiseert workshop Bosnische dans Ingezonden 15 apr, 10:46
Impressie kantoor front
Scouting Nederland verhuist naar nieuw hoofdkantoor op Scoutinglandgoed Zeewolde Ingezonden 15 apr, 10:06
Afbeelding
Eerste plaats voor Tessa Schoots Rotterdam Taekon-do Cup Sport Instagram 14 apr, 23:45
V.l.n.r. Snel, Valero, Kraak, De Vries, De Prenter, Oostwouder, Van 't Loo, Blaauw, Bekkema, Van Meerveld, Razoux Schultz, Van Meerveld
De Snipers U22 veroveren kampioenstitel in 2e divisie na thriller met verlenging Nieuws Ingezonden Instagram 14 apr, 22:39
Afbeelding
Puntjes op de i van Zeewolde Kruist de Buizen Algemeen Instagram 14 apr, 22:29