Afbeelding
Foto: Ruiud van Velzen

Feestavond 40 jaar VV Zeewolde met presentatie jubileumboek en uitreiking KNVB-spelden

· leestijd 2 minuten Sport

ZEEWOLDE – Voor een zaal vol sponsoren, vrijwilligers en andere genodigden vierde VV Zeewolde zaterdagavond 23 april in The Lux haar 40-jarig bestaan. 

Almere City

Er werd de gasten van de jarige voetbalvereniging een zeer gevarieerd programma aangeboden. Stan Stokvis praatte het geheel op vlotte wijze aan elkaar. De avond begon met het door de hele zaal uit volle borst meezingen van het door Jan Ippel en Jelle Oorbeek geschreven clublied ‘Zeewolde zijn wij’. Burgemeester Gerrit Jan Gorter opende vervolgens de jubileumavond met een felicitatie aan het adres van de grootste sportvereniging ter plaatse. Daarbij refereerde hij aan de jaarlijkse Nieuwjaarswedstrijd van het gemeentebestuur tegen het G-team. De laatste twee jaar kon de wedstrijd vanwege corona geen doorgang vinden, maar Gorter zei vurig te hopen dat de traditie begin 2023 weer kan worden voortgezet en hijzelf daarbij het doel van het gemeentelijke team weer zou mogen verdedigen. Daarna vertelde John Bes, algemeen directeur van Almere City FC, over de speciale filosofie van de enige profclub die de provincie rijk is. Hij werd daarbij ter zijde gestaan door Zeewoldenaar Tim de Vries, die stadionspeaker is bij de Almeerse club. De twee gaven een korte terugblik op het vijfjarenplan ‘AndersBeter’ dat liep van seizoen 2016-2017 tot en met seizoen 2020-2021 met de daarin behaalde resultaten. Ook werd de strategie voor de komende jaren aangestipt, waarbij promotie naar de eredivisie geen must maar wel een mooie droom voor de toekomst werd genoemd. 

Onderscheidingen en boek

Twaalf leden van VV Zeewolde werden op de jubileumavond door Gerrit van den Brink (KNVB) in het zonnetje gezet. Een zilveren speld was er voor Ger Blom (voorzitter), Ankie Hoppen, Andries Oeben, Richard Suijk en Jan van Middelaar. Jos Groot Koerkamp, die al langer allerlei vrijwilligerswerkzaamheden verricht bij de club, kreeg een gouden speld. Wim de Jong en Henk Meijer kregen een zilveren scheidsrechtersspeld, Peter de Vries, Theo Kalter (niet aanwezig) en Sjoerd Postma zelfs een gouden. Voor 35 jaar vrijwilligerswerk bij de club werd Nico van der Linden benoemd tot lid van verdienste van de KNVB. Ter onderbreking zongen Sinske van den Berg en Marianne Blotenburg het lied ‘Blauw’, dat altijd wordt opgezet bij de opkomst van het eerste elftal op zaterdagmiddag. Daarna was het woord aan Mannes Schoppink, die een conference hield over 40 jaar VV Zeewolde. Daarin ging hij ook in op het jubileumboek van de jarige vereniging. Hij mocht de eerste exemplaren ervan uitreiken aan voorzitter Ger Blom, wethouder Sport Ewout Suithoff en de beide hoofdsponsoren Hans van Dijk (Flevo Makelaars) en Siemon Meijer (Sportique). Voorzitter Ger Blom sloot het officiële gedeelte af met het bedanken van de jubileumcommissie. De voorzitter ervan, Peter Butz, werd extra genoemd en benoemd tot lid van de verdienste van de club. Hierna was er nog een informeel samenzijn, waarbij er onder het genot van een borrel en live muziek op de achtergrond gezellig kon worden nagepraat en geproost op de jarige vereniging. Toen iedereen goed in de stemming was, verzorgde Peter Buis de veiling van twee jubileumshirts, welke maar liefst € 2.500,- opbracht voor het goede doel, aandacht voor een groep clubleden die een steuntje in de rug nodig hebben bij het betalen van contributie en het aanschaffen van voetbalschoenen. Tevens was er nog een korte verloting met fraaie prijzen. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding