Afbeelding
Foto: Eigen foto

Tulpeiland nog één keer uit zijn bol met sportactiviteiten op het Lanterstrand

Sport

ZEEWOLDE – Op het Lanterstrand bij het Tulpeiland organiseren zaterdag 7 mei a.s. diverse sportverenigingen in samenwerking met de buurtsportcoaches en Puur Zeewolde diverse (water)sportactiviteiten. Dit zijn de laatste activiteiten die georganiseerd worden in combinatie met de Tulpenroute Flevoland, afdeling Zeewolde. De sportactiviteiten vinden plaats tussen 10.00 en 13.00 uur en iedereen kan meedoen. 

Sinds de start van Tulpenroute Flevoland zijn er diverse activiteiten georganiseerd op het Tulpeiland dat eerder opnieuw ingeplant was met meer dan 150.000 bloembollen. Zo is er een Tulpenbraderie gehouden alsook een streekmarkt. Alle weekenden werden goed bezocht, mede door de inzet van het gratis vervoer uit het centrum en terug. 

De verwachting is dat in dit laatste weekend van de meivakantie er volop enthousiasme is voor de (water)sportactiviteiten die veelal gratis georganiseerd worden. “Toen wij gevraagd werden door de gemeente en stichting Puur Zeewolde om mede invulling te geven aan deze dag hebben wij niet lang getwijfeld”, aldus Michelle Volk, coördinator buurtsportcoaches. “De verenigingen reageerden gelijk enthousiast en het is dan ook mooi om te zien dat de verenigingen die deze zaterdag beschikbaar zijn, aangehaakt zijn”, vult Michelle aan. De volgende verenigingen zijn van de partij: Visvereniging Ons Stekkie, volleybalvereniging Zeewolde (beachvolleybalclinic), Sup Fun Zeewolde, Watersportvereniging Zeewolde en de DA-Bootverhuur met bootjes en waterfietsen. 

Voor sommige activiteiten waarbij o.a. brandstofkosten om de hoek komen kijken, wordt een kleine bijdrage gevraagd.

Het belooft een mooie afsluiting te worden van de reeks activiteiten die op het Tulpeiland hebben plaatsgevonden. Ook deze dag rijdt het toeristentreintje nog gratis op en neer naar het Tulpeiland en terug, aangeboden door gemeente Zeewolde.

Meer informatie: www.puurzeewolde.nl