Afbeelding
Foto: Eigen foto

Harry Sijm winnaar ‘Henk v/d Hulst-tafeltennistoernooi’

Sport Instagram

Zeewolde – Afgelopen vrijdagavond 13 januari werd, na twee Corona-jaren, bij tafeltennisvereniging Zeta voor de 24e keer het jaarlijkse in memoriam ‘Henk van der Hulst-Toernooi’ georganiseerd voor senioren.

Zoals bij alle voorgaande edities was zijn weduwe, To van der Hulst, ook bij deze editie weer aanwezig. Het toernooi wordt georganiseerd ter nagedachtenis aan haar overleden man die in de jaren negentig van de vorige eeuw een bevlogen en geliefde trainer was van Zeta. Het mooie was dat dit keer ook haar dochter Carla, zoon Ronald en kleinzoon Lars meespeelden. 

Bij dit gezellige, maar sportief gezien, fanatieke tafeltennistoernooi wordt er gespeeld met een soort van ‘handicap’. Dat houdt in dat het niveauverschil in sterkte per speler wordt vertaald in punten voorsprong of achterstand per te spelen game tussen twee spelers. Je wint een partij als er twee, soms drie games gewonnen zijn. Dit systeem geeft elke speler, beginnend, oude rot of met veel talent, gelijke winstkansen om toernooiwinnaar te worden. 

Het toernooi was zoals altijd heel gezellig in de kantine, maar in de zaal werd geknokt voor elk punt. Zeker als je tegenstander start met acht punten voorsprong en de game tot de elf gaat. Uiteindelijk leverde het een heel mooie finale op tussen Daan Bakker en Harry Sijm, waarbij Daan elke game met drie punten achterstand begon. Na vier spannende games was het Harry Sijm die won en zo voor de tweede keer dit toernooi op zijn naam wist te schrijven.

Meer info op www.ttv-zeta.nl