Klein deel publiek misdraagt zich bij knappe nacompetitieoverwinning VV Zeewolde

· leestijd 1 minuut Sport Instagram

ZEEWOLDE ā€“ Door een puike 3-0 zege op Advendo ā€™57 uit Ederveen heeft VV Zeewolde zich zaterdagmiddag 3 juni geplaatst voor de volgende ronde van de nacompetitie. De wedstrijd werd diep in de tweede helft ontsierd door ruziemakende supporters die ervoor zorgden dat er na afloop vooral werd nagepraat over zaken die niets met voetbal hadden te maken.

Zeewolde mocht de eerste ronde van het nacompetitie vanwege de tweede plaats in de eindrangschikking overslaan, opponent Advendo ā€™57 moest wel aan de bak en had dinsdagavond 30 mei EFC ā€™58 uit Ermelo met 4-1 verslagen. VVZ wist dus dat het te maken had met een geduchte tegenstander. Dat was in de eerste helft ook duidelijk te zien. De gasten waren sneller, combineerden beter en kregen mede daardoor meer kansen. Zij werden daarbij luid aangemoedigd door hun meegereisde supportersaanhang. Doelman Martin van Barneveld moest enkele keren in actie komen, maar deed dat bekwaam. Geheel tegen de verhouding in, maar op een zeer belangrijk moment, was het Zeewolde dat enkele minuten voor rust op voorsprong kwam. Eerst miste Collin van den Brink nog, daarna had Yannick van Zwam het geluk dat zijn schot van richting werd veranderd door een verdediger van Advendo en over doelman Mark van Engelenburg heen zeilde: 1-0. De gasten waren furieus op scheidsrechter Steven Baylis, in hun ogen was er voorafgaand aan de treffer een overtreding begaan op hun aanvoerder Rik Kelderman.

Het leek alsof er door de treffer iets was geknakt bij Advendo of dat zij hun kruit hadden verschoten, want in de tweede helft was VVZ de voetballende ploeg. In de 50e minuut schoot DenilƧon Ramazan buiten bereik van Van Engelenburg op de lat. Het sierde de formatie van Carl Aventurin dat ze niet achterover ging leunen, maar ervoor ging de wedstrijd op slot te gooien. Eigenlijk hadden de gasten in de tweede helft maar Ć©Ć©n kans. Een vrije trap op een gevaarlijke plek werd in de 79e minuut echter veel te slap ingeschoten. De hardwerkende Pepijn Pelgrum besliste in de de 86e minuut de wedstrijd. Hij bleef koel toen hij alleen voor Advendo-goalie Van Engelenburg verscheen: 2-0. Ruim in blessuretijd pikte Collin van den Brink zijn doelpuntje ook nog mee, waarmee de eindstand op 3-0 werd gebracht. Minder fraai was het dat de wedstrijd zoā€™n tien minuten stilgelegd moest worden vanwege ongeregeldheden langs de zijlijn. Jeugdige fans van beide partijen provoceerden elkaar, gooiden met bier en raakten vervolgens slaags. Een jonge bezoekster viel daarbij op de grond en raakte zelfs geruime tijd buiten bewustzijn. De politie moest er met zes man aan te pas komen om de gemoederen tot bedaren te brengen. Beschamend, gĆŖnant, totaal onacceptabel, het moge duidelijk zijn dat dit na afloop de meest gebruikte kwalificaties voor het voetbalonwaardige gebeuren waren.

De volgende tegenstander van VVZ (op voetbalgebied) is Enter Vooruit op zaterdag 10 juni. De Twentenaren versloegen het Zwolse ZAC afgelopen zaterdagmiddag na strafschoppen met 8-7, nadat de reguliere wedstrijd in 2-2 was geƫindigd.

Tienerband Mixed Up
Tienerband Mixed Up brengt feest op Koningsdag Ingezonden Instagram 17 apr, 11:41
Havenkwartier - Polderwijk Zeewolde
Woonmanifestatie: Ontdek je droomwoning in Zeewolde! Algemeen 16 apr, 16:00
Zeewolde 40 jaar (deel 16): Het eenzame eerste graf op de begraafplaats Algemeen Instagram 16 apr, 15:30