Afbeelding
Foto: Almere City FC

Ex-Zeewoldenaar Tim de Vries met Almere City op drempel Eredivisie

· leestijd 2 minuten Sport

ALMERE/ZEEWOLDE – Door een 2-0 overwinning op FC Emmen dinsdagavond 6 juni heeft Almere City FC heel goede papieren om te promoveren naar de Eredivisie. Zondagmiddag 11 juni (18.00 uur) volgt de return en moeten de Almeerders de voorsprong nog over de streep trekken. Ex-Zeewoldenaar Tim de Vries, die bij de thuiswedstrijden in het Yanmar Stadion speaker is, zal er zeker bij zijn en heeft er alle vertrouwen in. 

Prima uitgangspositie

Tim de Vries (bijna 28) woonde vanaf zijn zesde in 2001 tot 30 april jl. in Zeewolde. Ruim een maand is Almere nu zowel zijn werk- als woonplaats. Zeven jaar geleden trad hij in dienst van Almere City FC, waar hij was binnengekomen als stagiair. Als commercieel medewerker houdt hij zich vooral bezig met sponsoren. Hij is echter vooral bekend als stadionspeaker. De ex-Zeewoldenaar begon oorspronkelijk bij ‘Jong’, maar na twee jaar maakte hij promotie naar de hoofdmacht van de Almeerders. Dinsdagavond gingen het publiek en Tim helemaal uit hun dak, toen Lance Duijvestijn tot twee keer toe scoorde (waarvan één keer uit een strafschop) en daarmee Almere City een prima uitgangspositie bezorgde voor het tweede deel van de finale in Emmen. “De stemming was geweldig”, geniet Tim the day after nog na. “Ergens had ik het op een of andere manier ook wel verwacht. We spelen de gehele play-offs al sterke wedstrijden. Dat was gisteravond zeker te zien. Het is altijd afwachten hoe je het doet tegen een club uit de Eredivisie, maar we kwamen echt goed voor de dag en dat resulteerde in een mooie 2-0 overwinning.”

Succesfactoren

Tim ziet het aanstellen van Johan Hansma als technisch manager als een belangrijke factor voor het huidige succes van Almere City. “Hij haalde enige spelers binnen die daarna ontzettend goed uit de verf kwamen. Daarnaast is John Bes een prima algemeen directeur en was dit het volledige eerste seizoen van onze hoofdtrainer Alex Pastoor, die er een mooi geheel van wist te maken.” Het begin van het seizoen was het nog allesbehalve, Tim weet het nog goed. “De eerste zes, zeven wedstrijden verloren we of lieten we nog onnodige punten liggen. Gelukkig gaven we de moed niet op. In de loop van het seizoen ging het steeds beter draaien. Uiteindelijk behaalden we een hele mooie derde plek in de Keuken Kampioen Divisie. Alleen Heracles en PEC Zwolle, door de jaren heen twee gerenommeerde Eredivisieclubs, eindigden boven ons. En dan derde worden, dat was natuurlijk een bijzonder knappe prestatie.”

Mooie reeks

In de play-offs werden achtereenvolgens FC Eindhoven (0-1 verlies, 3-1 overwinning) en VVV Venlo (twee keer 1-1, winst na strafschoppen) aan de zegekar gebonden. En nu dus een 2-0 zege in de eerste finalewedstrijd tegen FC Emmen. Tim vond het elke keer ‘heel spannend’. “Play-offs blijven lastig en moeilijk voorspelbaar, maar tot nu toe zetten we een heel mooie reeks neer. Je zou zeggen dat het niet meer fout mag gaan, maar het kán natuurlijk altijd nog fout gaan. We hebben in de voetballerij wel gekkere dingen gezien. Het vertoonde spel van dinsdagavond heeft ons veel vertrouwen gegeven voor de return. Ik ben er ook heilig van overtuigd dat de ploeg er aanstaande zondag alles aan gaat doen om zo sterk mogelijk voor de dag te komen.”

Klaar voor Eredivisie

In seizoen 2017-2018 was Almere City FC ook al dicht bij promotie naar de Eredivisie. Daar staken de ‘superboeren’ van De Graafschap echter op het laatste moment een stokje voor. “Het scheelde toen maar een haar of het was gelukt”, weet Tim nog. “Ik denk dat we er nu inmiddels echt klaar voor zijn. We hebben ons sterk ontwikkeld en zijn beslist gegroeid. Zondag weten we het zeker.”