infographic resultaten Flevoland in coronacrisis
infographic resultaten Flevoland in coronacrisis GGD Flevoland

Onderzoek Flevolanders in coronatijd: stijging psychische klachten

Zorg en Welzijn

FLEVOLAND - Eén op de zeven Flevolanders geeft aan op dit moment psychosociale klachten te ervaren in deze coronaperiode. Dat is een stijging in vergelijking met het afgelopen voorjaar. 

In de 17e ronde van de GGD/RIVM-vragenlijst hebben ruim 1.500 inwoners van Flevoland antwoord gegeven op vragen over het welbevinden en vertrouwen in de overheid. Deze regionale resultaten maken deel uit van een groter landelijk onderzoek over hoe mensen de corona-situatie ervaren.

De vragenlijst is voorgelegd in de periode van 24-28 november. Gedurende deze periode hebben inwoners van Flevoland (waaronder leden van het panel) de vragen ingevuld. Wat verder opvalt is dat de ondervraagden aangeven meer stressklachten te ervaren. Ook gevoelens van eenzaamheid nemen toe.

In de vragenlijst is ook ingegaan op de vraag in hoeverre men vertrouwen heeft in de aanpak van de overheid. De uitkomst is dat één op de zes ondervraagden veel vertrouwen heeft in de aanpak. Dit is het laagste niveau sinds het begin van de pandemie en dit sluit aan bij het landelijke beeld.

band Combo Bossa Bela
Inspirerende kunstwerken en Braziliaanse sferen tijdens Open Deuren: Tijd voor Kunst Algemeen 15 apr, 13:38
Afbeelding
Werelddansgroep Horlepiep organiseert workshop Bosnische dans Ingezonden 15 apr, 10:46
Impressie kantoor front
Scouting Nederland verhuist naar nieuw hoofdkantoor op Scoutinglandgoed Zeewolde Ingezonden 15 apr, 10:06
Afbeelding
Eerste plaats voor Tessa Schoots Rotterdam Taekon-do Cup Sport Instagram 14 apr, 23:45
V.l.n.r. Snel, Valero, Kraak, De Vries, De Prenter, Oostwouder, Van 't Loo, Blaauw, Bekkema, Van Meerveld, Razoux Schultz, Van Meerveld
De Snipers U22 veroveren kampioenstitel in 2e divisie na thriller met verlenging Nieuws Ingezonden Instagram 14 apr, 22:39
Afbeelding
Puntjes op de i van Zeewolde Kruist de Buizen Algemeen Instagram 14 apr, 22:29