Afbeelding
Foto: Stichting BuurtAED Zeewolde

Benodigde 16.000 euro bijelkaar voor onderhoud buurtAED’s

· leestijd 1 minuut Zorg en Welzijn

ZEEWOLDE - Stichting BuurtAED Zeewolde heeft zich een jaar lang ingezet om 16.000 euro bij elkaar te krijgen om alle onderhoudscontracten volgend jaar te kunnen verlengen voor opnieuw vijf jaar. En dat is gelukt!

Op 6 april 2021 startte Stichting BuurtAED Zeewolde met een actie om geld in te zamelen voor de verlenging van de onderhoudscontracten voor alle buurtAED’s in Zeewolde. Dit zijn er inmiddels 32! Deze AED’s hangen in speciale (groene) kasten voornamelijk bij particulieren aan het huis. Deze kasten zij verwarmd in de winter en worden gekoeld als de temperatuur weer oploopt. Volgend jaar is het alweer vijf jaar geleden dat Zeewolde in een razend tempo van slechts drie maanden tijd, elke 400 meter een AED plus kast bij elkaar spaarde. Een groot succes dat zelfs de landelijke pers behaalde. Bij deze aanschaf zat destijds een onderhoudscontract van vijf jaar. Dat betekende dat de beheerders volledig ontzorgd werden met alles rondom de AED voor de duur van vijf jaren.

De stichting zag het einde van deze vijf jaren al dichterbij komen en wilde voorkomen dat straks sommige AED’s of kasten niet meer onderhouden zouden worden. “Na deze vijf jaar moeten sowieso alle AED’s nieuwe batterijen en dit is een kostbare aangelegenheid. Inmiddels zijn de electroden al een paar keer vervangen”, licht Germa van der Wel toe. “Met het bijeen brengen van de 16.000 euro, samen met de bewoners van Zeewolde, maar ook veel Zeewolder ondernemers en de Rotary Zeewolde, heeft Zeewolde opnieuw laten zien dat zij voor een hartveilig Zeewolde gaan.”

Binnenkort krijgen de beheerders van de buurt AED’s in Zeewolde weer een herhalingsles reanimatie/AED van de Stichting BuurtAED. “En zo zijn wij als Zeewolde tot 2028 Hartveilig! Namens de Stichting:  Zeewolde dank jullie wel!”

Afbeelding
Oude windmolens volgens Theun Schaaf mogelijk antwoord op toenemende energievraag Algemeen 8 jun., 17:57
Afbeelding
Coloriet bewoners Theo, Joke en Christina genieten van zijspanritje Algemeen Instagram 8 jun., 17:09
Afbeelding
Markante verkeerstoren Lelystad Airport krijgt plek in Madurodam Ingezonden 8 jun., 16:00