Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Dit zijn de voor- en nadelen van een inventarisverzekering

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Wil jij je bedrijf in Zeewolde zo goed mogelijk indekken tegen risico’s? Grote kans dat jij je in zakelijke verzekeringen verdiept. In dat geval kom je ongetwijfeld ook een inventarisverzekering tegen. Omdat dit één van de vele verzekeringen is die je voor je bedrijf af kunt sluiten, vraag je je misschien af of je hem nodig hebt. Wat dat betreft ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst hebben wij namelijk de grootste voor- en nadelen van een inventarisverzekering voor je op een rijtje gezet. Hopelijk helpt dit je om te bepalen of je deze verzekering wel of niet nodig hebt voor je bedrijf.  

Voordeel: schade aan je inventaris wordt gedekt 

We beginnen direct met het grootste voordeel van een inventaris verzekering, want schade aan de inventaris is verzekerd. Tot de inventaris van een bedrijf worden niet alleen machines en elektrische apparaten gerekend, maar ook alle meubilair. Bureaus, stoelen, kasten en tafels vallen hierdoor ook binnen de dekking van een inventarisverzekering. In principe zijn alle spullen verzekerd die niet voor verkoop bestemd zijn.

Voordeel: verzekerd voor verschillende schades

Als je niet beter weet, denk je misschien dat je met een inventarisverzekering alleen verzekerd bent voor schade door brand. Deze verzekering biedt inderdaad uitkomst bij brand, maar er is meer. Zo ben je bijvoorbeeld ook verzekerd voor schade als gevolg van inbraak, diefstal, vandalisme, storm en hagel. Een verzekeraar keert bovendien geld uit bij schade door water dat via de kelder of begane grond binnenkomt. Als er waterschade ontstaat door de overstroming van een zee of rivier, heeft het geen zin om bij je verzekeraar aan te kloppen. 

Voordeel: je bedrijf ligt niet lang stil

Is de inventaris van je bedrijf in Zeewolde beschadigd? Dan kun je misschien voor een langere periode geen werkzaamheden uitvoeren. Dit kan uiteindelijk grote gevolgen hebben voor je bedrijf. Met een inventarisverzekering hoef je niet bang te zijn dat je bedrijf lange tijd stil komt te liggen. Een verzekeraar keert over het algemeen vrij snel geld uit. Hierdoor kun je schade aan de inventaris binnen de kortste keren herstellen en je bedrijfsactiviteiten weer oppakken.  

Nadeel: voorraad is niet meeverzekerd

Bedrijven die een voorraad hebben, slaan deze vaak op in hun bedrijfspand. Sommige ondernemers denken dat schade aan de voorraad ook binnen de dekking van een inventarisverzekering valt, maar dat is niet het geval. De voorraad is immers bestemd voor verkoop en dat is de inventaris niet. Als de voorraad beschadigt door brand of water, kan dit je flink wat geld kosten. Gelukkig kun je ook schade aan de voorraad verzekeren. Dit doe je door een goederenverzekering af te sluiten voor je bedrijf. De spullen die voor verkoop bestemd zijn en in je bedrijfspand aanwezig zijn, zijn dan ook verzekerd voor schade door onder meer brand, storm en water.  

Nadeel: inventarisverzekering kost geld

Een tweede nadeel van een inventarisverzekering is dat het afsluiten hiervan geld kost. Omdat je niet verplicht bent om deze verzekering af te sluiten, besluit je uit financieel oogpunt misschien om hem links te laten liggen. Laat je alleen nooit leiden door de prijs, want hier kun je spijt van krijgen. Als er schade ontstaat aan je voorraad en je hier niet voor verzekerd bent, draai je zelf op voor de kosten. In dat geval ben je vaak veel meer geld kwijt dan de kosten voor een inventarisverzekering. 

band Combo Bossa Bela
Inspirerende kunstwerken en Braziliaanse sferen tijdens Open Deuren: Tijd voor Kunst Algemeen gisteren
Afbeelding
Werelddansgroep Horlepiep organiseert workshop Bosnische dans Ingezonden 15 apr, 10:46
Impressie kantoor front
Scouting Nederland verhuist naar nieuw hoofdkantoor op Scoutinglandgoed Zeewolde Ingezonden 15 apr, 10:06
V.l.n.r. Snel, Valero, Kraak, De Vries, De Prenter, Oostwouder, Van 't Loo, Blaauw, Bekkema, Van Meerveld, Razoux Schultz, Van Meerveld
De Snipers U22 veroveren kampioenstitel in 2e divisie na thriller met verlenging Nieuws Ingezonden Instagram 14 apr, 22:39
Afbeelding
Puntjes op de i van Zeewolde Kruist de Buizen Algemeen Instagram 14 apr, 22:29
Kunstenaar Patrick Visser en voorzitter Herman Vermeer onthullen de JunkArt tulp
Tulpen Kunst Route met unieke audiotour Ingezonden Instagram 14 apr, 21:52