Afbeelding
Zeewolde Actueel

Er wordt weer gegymd in sporthal Het Baken!

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZEEWOLDE - Een bijzonder moment maandagmorgen 30 augustus: er werden voor het eerst gymnastieklessen gegeven in de vernieuwde sporthal Het Baken. De leerlingen van groep 7 van De Toermalijn waren als eerste aan de beurt. Dat lieten zij en hun meester Leon van der Kevie zich natuurlijk geen twee keer zeggen!

Megaklus

De oude sporthal werd begin mei gesloopt. Doordat de nieuwe hal naast de oude werd geplaatst, bleef de overlast voor scholen en verenigingen beperkt tot zo’n vier maanden. Aanvankelijk was het de bedoeling dat enige gymlessen na de meivakantie zouden worden verplaatst naar sporthal De Horst, maar deze werd aangewezen als coronavaccinatielocatie. Buiten gymmen op de atletiekbaan in het hartje van Zeewolde kon de laatste weken van het schooljaar meestal gelukkig ook heel goed. Intussen en ook in de zomervakantie werd alles op alles gezet om de sporthal aan het begin van het nieuwe schooljaar in ieder geval weer gebruiksklaar te hebben. En dat lukte. De megaklus werd geklaard door Van Norel Bouwgroep uit Epe, dit in samenspraak met enige onderaannemers. De kleedkamer en de douches zijn nog niet klaar, deze worden samen met het gehele zwembaddeel rond juni 2022 opgeleverd. Tot die tijd zullen de gebruikers van de sporthal gebruik maken van sanitaire units.

Duurzaam

De nieuwe sporthal beschikt over drie zalen, één meer dan in de oude het geval was. Donderdag 26 augustus kregen de gymnastiekdocenten alvast een rondleiding. “Alsof het pakjesavond was”, aldus (gym)meester Joris van der Heide, die er drie dagen per week werkt en maandagochtend les gaf aan groep 7 van De Toermalijn. “Geweldig, je weet echt niet wat je ziet, zó mooi”, vulde zijn collega Marijke van de Beek aan. Het zijn vooral de kleuren, het licht, maar ook de akoestiek die hierbij met name moeten worden genoemd. Ook de gebruikte houtsoorten springen er direct uit. “Aan het aspect duurzaamheid hebben we een plus meegegeven”, legt wethouder Ewout Suithoff uit. De portefeuillehouder Sport blies maandagmorgen rond 11.00 uur symbolisch op een fluitje, waarna er voor het eerst echt kon worden gegymd. Een historisch ogenblik!

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Man gewond na val te water van schip bij IJsseloog: KNRM Urk en kustwacht schieten te hulp 112 17 apr, 15:00
Afbeelding
Help de bij! Ingezonden Instagram 17 apr, 12:57
De voorronde van de Grote Verkeersquiz in Zeewolde werd gespeeld op 3 april
Urk winnaar van Grote Verkeersquiz Flevoland; Zeewolde wint spandoekenwedstrijd Ingezonden 17 apr, 12:52