Afbeelding
Welzijn Zeewolde

Cultuur- en Sportmanifestatie maakt plaats voor een hele feestweek!

Cultuur

ZEEWOLDE – De vakantie is voorbij, de scholen zijn weer begonnen en ook de culturele- en sportactiviteiten zijn weer gestart. Om te laten zien wat ze in het nieuwe seizoen op hun gebied zoal te bieden hebben konden lokale organisaties, verenigingen en clubs de afgelopen jaren terecht op de Cultuur- en Sportmanifestatie, georganiseerd op en rond het Kerkplein door Welzijn Zeewolde. Corona gooit echter net als vorig jaar roet in het eten. “Maar om te vieren dat er dit jaar wél weer het een en ander kan, organiseren we dit jaar niet één dag maar een hele feestweek!”, aldus Marion Braun. 

Vorig jaar werd de Cultuur- en Sportmanifestatie in verband met corona als een livestream event uitgezonden door LOZ. Marion: “Dit jaar wilden we de opening van het seizoen eens op een andere manier doen. Zo kwamen we op het idee voor een feestweek, met een kleine hoop dat het tegen deze tijd allemaal weer zou kunnen.” Om de feestweek volgens de huidige coronaregels te kunnen organiseren, wordt het een opening in afgeslankte vorm. Zo is er iedere dag iets te doen voor diverse doelgroepen in verschillende leeftijden. De meeste activiteiten zijn op uitnodiging. Maar de opening met de Kunstmarkt en de feestelijke koffie-inloop voor senioren op vrijdag zijn vrij toegankelijk. “Ondanks dat het heel jammer is dat we niet iedereen kunnen uitnodigen, hoopt Welzijn Zeewolde zich met deze feestweek toch op een leuke en inspirerende manier te kunnen presenteren”, aldus Marion.

Aftrap

De Feestweek trapt af op zaterdag 18 september met een kunstmarkt met verschillende lokale kunstenaars die tentoonstellen en live schilderen. Er is een portrettekenaar en er worden overheerlijke pizza’s gemaakt door Felice Cicoria. Blue Seals, Pop- en Rockkoor en UDX zorgen voor muziek en dans. Wat Welzijn Zeewolde verder in petto heeft tijdens de Feestweek is te lezen in de Zeewolde Actueel van deze week.