Afbeelding
winterwold

Zeewolde Winterworld nog een jaar doorgeschoven

· leestijd 1 minuut Cultuur

ZEEWOLDE - Ook dit jaar zal er nog geen Zeewolde Winterworld plaatsvinden op het Kerkplein van Zeewolde.

Hoewel er op dit moment gesproken wordt over versoepelingen van de coronamaatregelen heeft het bestuur, ‘weloverwogen en met pijn in het hart’, toch besloten het schaatsevenement Zeewolde Winterworld 2021 - 2022 niet door te laten gaan. 

Niemand weet hoe het coronavirus zich de komende tijd zal ontwikkelen. “Maar met het najaar en de winter voor de boeg zijn de voorspellingen op z’n minst verontrustend. Omdat het evenement afhankelijk is van veel vrijwilligers en te maken heeft met grote aantallen bezoekers willen wij niet het risico lopen dat mensen op de ijsbaan besmet raken”, vertelt bestuurslid Rika Fluks. “Als bestuur achten we het ondoenlijk om ‘testen-voor-toegang’ voor de koek-en-zopie en de schaatsverhuur te moeten toepassen. Maar ook het aanpassen van de looprichting op het openbare deel van de ijsbaan en die te moeten handhaven is naar onze mening niet te doen. Daarnaast is er altijd nog de kans dat als we het evenement organiseren, we op het laatst te horen krijgen dat het niet door kan gaan vanwege de aanscherping van de coronamaatregelen als gevolg van de toename van het aantal besmettingen.”

Het bestuur heeft hier uitvoerig bij stil gestaan en ziet teveel onzekerheden en te grote risico’s om Zeewolde Winterworld 2021 – 2022 op een goede, veilige en gezellige manier te organiseren. 

Daarom is er besloten dit mega evenement een jaar door te schuiven. “Heel erg jammer. Gedurende de kerstperiode zorgde Zeewolde Winterworld altijd voor veel vertier in het dorp. Dat houdt natuurlijk niet in dat er nooit meer een ijsbaan op het Kerkplein komt. Integendeel zelfs. Nu al wordt er nagedacht over de toekomst.”

Bestuursleden en vrijwilligers gezocht
Het bestuur bestaat op het ogenblik uit vijf personen, maar zoekt dringend versterking van een aantal enthousiaste mannen of vrouwen, zodat de taken nog meer verdeeld kunnen worden. “Want”, zo zegt het bestuur, “deze grote klus moet voor ieder behapbaar blijven. Maar naast dat het een behoorlijke klus is, is het wel  een hele dankbare.”

Belangstellenden kunnen zich melden bij: Stichting Kunstijsbaan Zeewolde info@zeewoldewinterworld.nl  of per telefoon 0619165612.  

Het vrijwilligersbestand is groot, maar kan ook nog wel wat extra handjes gebruiken. “Hoe meer mensen zich in willen zetten hoe gemakkelijker het wordt.”

Het bestuur verheugt zich nu al op seizoen 2022/2023 met een bruisend centrum van Zeewolde gedurende de Kerstperiode. “Zeewolde Winterworld 2022/2023 moet een groot succes worden voor iedereen.”