Wethouder Ewout Suithoff en gemeentevoorlichter Emmy Uittien
Wethouder Ewout Suithoff en gemeentevoorlichter Emmy Uittien Zeewolde Actueel

Smoothie op spierkracht: “Aanmerkelijk lekkerder!”

Gemeente

ZEEWOLDE – Zaterdagochtend 16 oktober verrichtte wethouder Ewout Suithoff voor de verandering eens niet een opening maar een sluiting, en wel van de ‘Doe eens duurzaam-week’. Hij nam daarvoor plaats op een heuse smoothie-fiets, eigenlijk een soort blender die op beenkracht z’n werk doet, en bereidde al fietsend zo z’n eigen smoothie. Op de vraag hoe dat smaakte antwoordde hij grappend: “Aanmérkelijk beter dan anders!”

Met die sluitingshandeling was goed beschouwd ook weer iets geopend. Het Kerkplein stond vol met smaakvol en aantrekkelijk ingerichte kramen die op een of andere manier een duurzaam product etaleerden. Dat kon van alles zijn: van duurzaam verbouwde groenten en fruit, via zonnepanelen en duurzame alternatieven voor verwarming, tot en met een heuse elektrische auto waarmee kon worden proefgereden. De ‘#ikdoeduurzaam-fair’ bood alle informatie over duurzaam worden en blijven, in alle denkbare richtingen.

Al fietsend beantwoordde de wethouder nog even wat vragen over zijn eigen duurzaamheidsgedrag. Hij moest daarbij bekennen dat de meeste credits op dat terrein vooral toekwamen aan zijn vrouw die “op dat punt wel een acht verdient. Als gezin doen we wat we kunnen, en dat begint met simpele zaken als op de fiets naar het werk, afval scheiden, lokaal kopen, die dingen.” Dat goed voorbeeld maar goed mag doen volgen. 

Wethouder Ewout Suithoff
#ikdoeduurzaam-fair