De gevel van...
De gevel van... Zeewolde Actueel

Burgemeester opent MC Waterland officieel

· leestijd 1 minuut Zorg en Welzijn

ZEEWOLDE – Een aantal initiatiefnemers en medehuurders was al verhuisd naar de nieuwe locatie van Medisch Centrum Waterland. Bedrijvigheid was er dus al, maar ‘officieel’ openen, dat hoort bij zo’n omvangrijk én voor het dorp belangrijk project. Dat gebeurde donderdagmiddag 4 november, en de eer viel te beurt aan burgemeester Gerrit Jan Gorter. Na enige korte toespraakjes en dankwoorden van hemzelf en betrokkenen onthulde hij een plaquette in de hal van het fonkelnieuwe gebouw, en met die handeling was de opening een feit.

De burgemeester maakte van de gelegenheid gebruik om de aandacht te vestigen op de oplopende coronabesmettingscijfers en de daaruit voortvloeiende aanscherping van de maatregelen. “Zaterdag gaan de nieuwe en deels ook oude maatregelen weer in,” zei hij, “en dat leidt tot zorgen. Bij u als professionals, maar ook bij mij als burgemeester. We hebben gezien dat zorgverleners en medici elkaar moeten zien te vinden. De zorg en nazorg van met name Covid-19-patiënten kan je nog beter vormgeven door met diverse disciplines onder één dak te gaan zitten. Zie hier een prachtig voorbeeld daarvan!”

Gorter somde volledigheidshalve het hele zorgaanbod van MC Waterland op: drie huisartspraktijken, een fysiotherapeut, een apotheek, Coloriet Thuiszorg, een podoloog, een mondhygiëniste, een diëtiste, Vitaal GGZ, en Ziekenhuis St Jansdal met een prikpost, een röntgenkamer en spreekuur van een gespecialiseerd verpleegkundige. Een indrukwekkende lijst, en “hopelijk ben ik dan niemand vergeten.” Gorter was lovend over de gekozen plek aan de Horsterweg. “U heeft een perfecte locatie uitgezocht: dichtbij de mensen, centraal gelegen, goed bereikbaar, wandelend, met de fiets, de auto, en zelfs een bushalte voor de deur!”    

Mede-initiatiefnemer en fysiotherapeut Andert van Steenoven nam vervolgens het woord om de vele betrokkenen en medewerkenden bij het project te bedanken. Vooral de vormgevers en ‘aankleders’ van het gebouw kregen een dikke pluim op de hoed. “We hadden het zelf niet voor mogelijk gehouden. Het is zo prachtig geworden!” Die ‘aankleders’ roemden op hun beurt de prettige samenwerking met de opdrachtgevers en reden een origineel en passend cadeau binnen: een Spoedeisende hulp-fiets. Of in de toekomst spoedeisende hulp daadwerkelijk per fiets zal worden verleend, dat zal de tijd leren, maar MC Waterland was in ieder geval zeer verguld met dit wel heel dorpse symbool. 

Biurgemeester Gerrit Jan Gorter bij de plaquette
De initiatiefnemers van MC Waterland: Monique Bongers, Andert van Steenoven, Audrey Pereira en Mirjam Knies