Afbeelding
Zeewolde Actueel

Pietenhuis officieel geopend

· leestijd 1 minuut Cultuur

ZEEWOLDE - Met de opening van het Pietenhuis afgelopen zaterdag in de Torenstraat weten Sint en zijn Pieten zich verzekerd van een sfeervol en comfortabel onderkomen, waar zij zich tijdens de komende drukke dagen even rustig terug kunnen trekken.

Met het doorknippen van het lint door locoburgemeester Wim van der Es, daarbij geholpen door vier Pieten die alvast vooruit waren gereisd, was de opening een feit. De eerste kinderen konden niet wachten om het Pietenhuis te bezoeken en gingen met een hand vol pepernoten naar binnen. Met eigen ogen zagen ze waar de Sint de komende tijd slaapt, eet en werkt, maar konden gelijk ook de pepernotendouche en het laboratorium bewonderen. 

(Tekst loopt verder na de foto’s) 


Pietenhuis - Zeewolde Actueel


Pietenhuis  - Zeewolde Actueel

De jonge bezoekers gingen na het inleveren van hun kleurplaat met een cadeautje of heus Pietenpak naar huis. “We hebben de Sint bericht dat we al veel lachende kindergezichtjes hebben gezien”, lieten de Pieten weten.

Aanpassingen activiteiten
Hoewel Pieten on Tour had gehoopt dat alle activiteiten in het Pietenhuis gewoon konden doorgaan, blijkt dit helaas niet mogelijk. “Maar we stellen echt alles in het werk om zoveel mogelijk activiteiten te organiseren”, aldus voorzitter Pieten on Tour, Wim van de Koppel. “Wel zullen er aanpassingen zijn.” Zo wordt de High Tea voor senioren verplaatst naar Open Haven. Tevens wordt gekeken of de Pietendisco op vrijdag 26 november in aangepaste vorm kan doorgaan. Het bakken van pepernoten, de knutselmiddag en het voorlezen door Sinterklaas zullen wel gaan lukken. Ook zal op zaterdag 27 november de Pietentrein door het dorp rijden.

Het Pietenhuis is er tot en met 4 december. Kijk voor de activiteiten en openingstijden op de Facebookpagina Pietenontour.  Bij alle activiteiten zullen voor de ouders en begeleiders de geldende Coronamaatregelen van toepassing zijn.

Dankzij  sponsoren is de entree gratis. “Maar ons doel blijft natuurlijk geld inzamelen zodat ook de kinderen, waarvan de ouders het niet zo breed hebben, een leuk Sinterklaas cadeau krijgen. Mocht u niet in de gelegenheid zijn naar het Pietenhuis te kunnen komen voor een donatie, dan kunt u de QR code scannen. Deze hangt bij meerdere winkels in het dorp. Of doneer via www.pietenontour.nl “ Tijd over om een handje te helpen? Pieten-vrijwilligers zijn van harte welkom!