Afbeelding
(Foto: Jeannette van der Linde / Puur Zeewolde)

Verlichte trekkers zorgen voor blije gezichten

Cultuur

 ZEEWOLDE - Eindelijk weer eens iets leuks! Dat was een veel gehoorde reactie op de stoet feestelijk verlichte trekkers die vrijdagavond als een vrolijk lint door het dorp trok. De bijna twee uur durende lichtjestour waaraan wel zo’n 60 boeren meewerkten zorgde voor veel blije gezichten langs de straten. 

Het idee voor de Lichtjestour, georganiseerd door stichting Puur Zeewolde samen met een aantal jonge boeren uit de omgeving, werd vorig jaar geboren, toen alle leuke activiteiten stil waren komen te liggen vanwege corona. Met de fraai met lichtjes versierde trekkers, variërend van bescheiden klein naar indrukwekkende machines, wilden de initiatiefnemers wat sfeer in het dorp brengen tijdens deze donkere dagen voor kerst waarin net als vorig jaar vrijwel niks meer kan vanwege de coronamaatregelen. Zo zou de Lichtjestour dit jaar gecombineerd worden met het altijd populaire Kerstfestijn in het centrum, dat helaas vanwege de aangescherpte maatregelen geannuleerd moest worden.  

Dat maakte waarschijnlijk het enthousiasme voor de Lichtjestour nóg groter, want langs vrijwel de hele route stonden mensen, jong en oud, te kijken naar het kleurrijke spektakel wat langs trok. Het vrolijke getoeter van de boeren als ook de creatieve versiering van de trekkers werd even vrolijk en enthousiast beantwoord met gejoel, gezwaai en duimen omhoog.  

Onderwijl moesten degenen die langs de route stonden en die wilden stemmen op de  ’Mooist verlichte trekker’ nog wel even de nummers zien te ontdekken op de deelnemende trekkers. Dat viel, mede door de lichtjes en dat het hier en daar wel iets te snel voorbij ging, niet altijd mee. Heb je goed opgelet en weet je nog welke trekker je wilt nomineren; online je stem uitbrengen kan nog via:  https://forms.gle/3ATztKmhUw7q4N14A

Als 'eland' verlichte trekker
Afbeelding