Afbeelding
Zeewolde Actueel

Al 9000 prikken gezet in Zeewolde

Zorg en Welzijn

ZEEWOLDE – Sinds afgelopen maandag kan men zich in Zeewolde weer laten vaccineren tegen corona. Dit om de boostercampagne te kunnen versnellen. GGD Flevoland heeft hiervoor de voormalige bibliotheek in het Ravelijn ingericht als vaccinatielocatie. Deze week zijn daar al zo’n 9072 prikken gezet, meldt GGD Flevoland.

In de ruimte op de eerste verdieping zijn zes lijnen beschikbaar. De verwachting is dat er komende week 11760 vaccinaties gezet kunnen worden. GGD-Flevoland: “Dit omdat we dan veel sneller kunnen prikken in verband met een wat jongere doelgroep.”

In de vaccinatiestraat kan men terecht voor de derde prik, de zogenoemde boostervaccinatie. Maar ook mensen die nog niet eerder gevaccineerd zijn en dat alsnog willen laten doen, kunnen een afspraak maken om zich in het dorp te laten prikken. 

Afspraak maken voor de boosterprik
Een afspraak kan op twee manieren gemaakt worden: na bekendmaking van het geboortejaar dat aan de beurt is, kan direct online een afspraak gemaakt worden via www.coronavaccinatie-afspraak.nl. Men hoeft niet te wachten op de uitnodigingsbrief.

Een telefonische afspraak kan pas gemaakt worden nadat men de uitnodigingsbrief ontvangen heeft. Het telefoonnummer hiervoor staat in de brief vermeld.

De GGD roept mensen op om een afspraak te maken via het digitale portaal. Dit gaat sneller en voorkomt dat het callcenter overbelast raakt. Wie zelf niet digitaal vaardig is, kan hulp vragen aan familie, buren of vrienden of de Flevomeerbibliotheek in Zeewolde (denk aan uw DigiD!).

Meer informatie: www.coronavaccinatie.nl