Lizzie Prins
Lizzie Prins Zeewolde Actueel

Haardos van Lizzie (7) gaat naar ziek kind

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZEEWOLDE — “Eigenlijk is ze nog nooit naar de kapper geweest”, vertelt moeder Magda. “Het was tot nu toe een kwestie van recht knippen, en niet afknippen. Tja, dan gaat het na zeven jaar natuurlijk wel ergens op lijken.” Maar Lizzie wilde het ook wel eens wat makkelijker hebben met haar haar, en vond dat het er nu wel eens af mocht. Een kennis vertelde van de doelstelling van de Stichting Haarwensen, en zo ontstond een prachtig plan.

Stichting Haarwensen is een initiatief van Yvonne de Boer, eigenaresse van een kapsalon in het AMC ziekenhuis in Amsterdam. Door het Emma Kinderziekenhuis kwam ze veelvuldig in aanraking met kinderen die door ziekte hun haar kwijtraakten, en dat bracht haar in 2007 tot het besluit ‘Haarwensen’ op te richten. Sindsdien zijn heel veel kinderen blij gemaakt met een prachtige pruik, mede door vele haardonaties en financiële giften. Toen Lizzie dat hoorde stond haar besluit vast. “Als de kappers weer open zijn gaat het er allemaal af, en mogen ze er een mooie pruik van maken, voor een ziek kind.” Maar ze kwam er al gauw achter dat daarmee de kous, of beter: de pruik, nog lang niet af is…

Lizzie heeft twee mama’s. Ook moeder Jacqueline is merkbaar trots op haar dochter die, jong als ze is, al zo nadenkt over wat een ander kind kan overkomen, en hoe ze kan helpen. “Als die lange haardos eenmaal gedoneerd is moet er natuurlijk nog een pruik van gemaakt worden, en dat kost een hoop geld”, vertelt Jacqueline. “Daarom is op de website van ‘Haarwensen’ Lizzie’s actie te vinden, om daarvoor het streefbedrag van € 1500,-- in te zamelen. Ze bedacht helemaal zelf een plan om dat voor elkaar te krijgen. Onder alle aandacht is ze wel eens een beetje verlegen, maar als er een plan moet worden doorgezet is ze opeens heel kordaat. Ze stapte zelf naar de schooldirecteur om haar plan voor een sponsorloop voor te leggen, en te overleggen hoe dat georganiseerd zou moeten worden.”

Groot was Lizzie’s teleurstelling toen de school opnieuw dicht moest, wegens corona. Maar waar een wil is, is een weg. Lizzie bedacht een ander plan: lege flessen inzamelen, en statiegeld incasseren. Ze laat aan ieder die het maar horen wil weten dat ze blij is met alle lege flessen die de mensen maar missen kunnen, en haar mama’s helpen natuurlijk volop door dat via de social media ook nog eens flink aan de grote klok te hangen. 

De actie van Lizzie is te vinden op https://haarwensen.nl/acties/59/lizzie-doneert-haar-haar. Daar kan de actie worden gesteund met een donatie. Wie wil helpen met legen flessen mag dat laten weten via https://www.facebook.com/magdanip. Warm aanbevolen!

Lizzie Prins
Lizzie Prins