Afbeelding
Robert Coolen (Shutterstock.com

Ambulancepost dichterbij het dorp

Gemeente

ZEEWOLDE – Met het verplaatsen van de ambulancepost van de Bosruiterweg naar bedrijventerrein Trekkersveld komt de ambulance dichterbij het dorp.

Daarmee gaat een lang gekoesterde wens van de gehele gemeenteraad én de inwoners van Zeewolde in vervulling. “Met de nieuwe post op het Trekkersveld komt de zorg nog dichterbij en dat is goed”, aldus Egge Jan de Jonge (CDA)

Ondanks vele protesten verdween de ambulance jaren geleden uit het dorp. Door het verschuiven van een ambulancepost in Almere (waardoor deze het buitengebied van Zeewolde beter kan bestrijken dan vanuit de oude locatie) is het volgens de Regionale Ambulancevoorziening Flevoland (RAV) niet meer noodzakelijk dat de post aan de Bosruiterweg blijft. Daardoor kan er een nieuwe ambulancepost dichterbij de dorpskern van Zeewolde komen. Er wordt momenteel gewerkt aan de voorbereidingen van het vergunningstraject voor de ambulancepost.

De bedoeling is om de ambulance in de loop van 2023 vanuit de nieuwe ambulancepost op het Trekkersveld te kunnen laten rijden.