Afbeelding

Foutje: energietoeslag 29 keer ten onrechte toegekend

Gemeente

ZEEWOLDE ā€“ Door een fout in de selectie hebben 29 Zeewoldenaren ten onrechte de energietoeslag van ā‚¬ 800,- ontvangen. 

De fout werd nog dezelfde dag (woensdag 13 april) ontdekt, waarna de betrokkenen telefonisch werden benaderd door Meerinzicht (het samenwerkingsverband van de gemeenten Ermelo, Harderwijk en Zeewolde). Dit antwoordt het college van B en W op schriftelijke vragen van de fracties van Actief Zeewolde, CDA, VVD en D66. 

In totaal werd aan 303 personen een brief verstuurd over de ambtshalve toekenning van de energietoeslag. Bij de selectie van de klanten uit de systemen was de filter weggevallen voor degenen die er op grond van de regeling geen recht op hadden. Het betrof aanvankelijk 38 personen. Na telefonisch contact bleek dat negen van hen een partner hadden aan wie de toeslag reeds was toegekend en 28 die ā€˜inwonendā€™ waren en daarom niet voor de regeling in aanmerking kwamen. EĆ©n persoon verbleef in een inrichting. 

In de meeste gevallen ging het wel om inwoners met een bijstandsuitkering. Uiteindelijk bleken negen personen tĆ³ch recht te hebben op de toeslag en dus terecht de toekenning te hebben ontvangen. Op 25 en 26 april kregen de anderen een brief met excuses voor de gemaakte slordige fout en het verzoek om het ontvangen bedrag terug te betalen. Een aantal van hen heeft dat inmiddels reeds gedaan. Enige anderen gaven aan dat het bedrag zeer welkom was en dat terugbetalen (ineens) niet lukte. Met hen probeert Meerinzicht een passende oplossing te vinden. 

Tienerband Mixed Up
Tienerband Mixed Up brengt feest op Koningsdag Ingezonden Instagram 17 apr, 11:41
Havenkwartier - Polderwijk Zeewolde
Woonmanifestatie: Ontdek je droomwoning in Zeewolde! Algemeen 16 apr, 16:00
Afbeelding
Zeewolde 40 jaar (deel 16): Het eenzame eerste graf op de begraafplaats Algemeen Instagram 16 apr, 15:30