Afbeelding
Foto: Zeewolde Actueel

Waar is dat feestje? Hier is dat feestje!

· leestijd 1 minuut Cultuur

ZEEWOLDE - Het was vrijwel niet te missen: Zeewolde bouwde afgelopen weekend een feestje aan het strand en hoe! Het 3-daagse Beachfestival beleefde na twee jaar afwezigheid een fantastische editie. Met alleen al 5000 bezoekers op zaterdagavond overtrof het alle voorgaande edities. 

Regenbuien zorgde vrijdag voor een ietwat sombere start van Beachfestival 2022. Uiteindelijk klaarde het weer op en genoten ruim 1500 festivalgangers volop van de eerste festivalavond met een gevarieerde line-up van artiesten en dj’s. De vroege programmering van de populaire zangers Antoon en Mart Hoogkamer op zaterdagavond zorgde rond half acht al voor lange rijen om binnen te komen. Met 5000 bezoekers was deze festivalavond compleet uitverkocht. De sfeer zat er goed in. Jong en oud mengde zich, al dan niet dansend en meezingend, door elkaar heen bij de verschillende podia. Het enige gehoorde puntje van kritiek was dat er te weinig toiletten waren voor het grote aantal bezoekers, voor de rest waren de reacties alleen maar positief:  ”Super avond op een super locatie!”, “Wat een feestje was het!”, “Geweldige avond, top sfeertje!” 

“We gaan er vol in”, beloofden organisatoren Erik Tigelaar en Rob Janning in februari toen bekend werd dat het sein voor het festival na twee coronajaren eindelijk op groen stond. En dat hebben ze waargemaakt. Met een aantal grote namen een dikkere programmering en ook een groter en nieuw ingedeeld festivalterrein, waar je middels een wandelroute een rondje kon lopen langs de foodtrucks, het reuzenrad en verschillende podia. “Hiermee hebben we binnen het festival verschillende feestjes met hun eigen sfeer gecreëerd”, licht Erik toe. “Op die manier hebben we verschillende doelgroepen, van jong tot oud, aangesproken.”   

Met leuke kraampjes langs de boulevard, een dj op het strand en live muziek bij het muziek café op het sfeervolle veldje met de foodtrucks, en een groot aantal springkussens op het strand voor de allerkleinste bezoekers sloot het Beachfestival zondag af met de traditionele (gratis toegankelijke) familiedag. Samen met de aangename zomerse temperatuur waren hiermee voor veel mensen, waaronder veel gezinnen, alle ingrediënten aanwezig om een middagje te komen genieten en chillen op een bijzondere locatie.  

“We hebben met heel Zeewolde en prachtige festival neergezet”, reageren Rob en Erik na een druk, maar zeer geslaagd festival weekend. Reden genoeg om er volgend jaar, begin juni, op voort te borduren, laten ze weten.  

sdr
Foodtrucks
Afbeelding
In de rij om naar binnen te mogen
MuziekCafé
Coverbands in de feesttent
Kraampjes op familiedag
Reuzenrad