Afbeelding
Foto: Zeewolde Actueel

Avond4daagse eindigt in een vrolijk feest

· leestijd 1 minuut Sport

ZEEWOLDE ā€“ Onder bijna tropische omstandigheden werd de 25e editie van de Avond4daagselopers vrijdag 17 juni afgesloten met een groot feest op het Kerkplein.

Het was soms puffen, vooral vrijdagavond, maar gelukkig was daar de brandweer die onderweg voor wat welkome verkoeling zorgde! Dweilorkest Nep-Tunes hield met hun vrolijke deuntjes de moed erin bij de lopers.
De wandelaars werden na de allerlaatste kilometers binnengehaald door trotse ouders, familie en vrienden, die al stonden te wachten met snoepkettingen, bloemen en andere cadeautjes.

In de Kerkstraat kregen ze een ijsje aangereikt om vervolgens hun medaille op te halen en nog even te feesten op het Kerkplein. Daar bleek de moeheid nog ver weg, want de Discopolitie en DJ Jodi Bernal kregen met hun muziek nog vele voeten van de vloer. Verkleden voor het thema sprookjes was, ook vanwege de warmte, niet voor iedereen weggelegd. De heksenhoeden die werden uitgedeeld door Hans & Grietje waren daarentegen heel populair.

Na twee Home Editions vanwege corona en met plan B in het achterhoofd stuurde de organisatie van Stichting Avond4daagse Zeewolde in de voorbereidingen begin januari toch aan op een reguliere Avond4daagse. Het moest ook een extra feestelijke editie worden, vanwege het 25-jarige jubileum. Gelukkig kon het wandelevenement gewoon van start. Er schreven zich 1237 deelnemers in. Zij hadden keuze tussen de 2,5 km en 5 km. Vanwege tekort aan vrijwilligers moest het bestuur de 10 km laten vervallen. ā€œDat vonden we heel jammer, maar een groot evenement als dit moet je veilig kunnen laten verlopen.ā€

De organisatie is altijd een hele klus. ā€œWe zijn trots op ons teamā€, aldus het bestuur, ā€œzonder hun geen avondvierdaagse. Ook zouden we graag onze sponsoren bedanken want zij hebben onze deelnemers getrakteerd en van muziek en de warming up voorzien. We waren heel blij dat burgermeester Gorter de aftrap wilde doen, zijn aanwezigheid gaf het toch een officieel tintje en dat hoort bij de 25e jubileum editie.ā€

Het gebrek aan vrijwilligers is voor het bestuur een uitdaging om volgend jaar weer een leuk en verantwoord feest te organiseren. Zij doet dan ook een oproep aan vrijwilligers om zich te melden. ā€œHet vrijwilligerswerk is er in alle soorten en maten, en het is vooral heel erg leuk en dankbaar om te doen!ā€
De Avond4daagse Zeewolde is mede mogelijk gemaakt door ondersteuning van diverse (lokale) ondernemers.

Sponsoren:

Uitzendbureau Flevo Direct, Slagerij Boshuizen, de Leeuw Snack, Bakker Bart, Hobby Time, Cafetaria Twilight, Boni, Bruna, Bakkerij de Toren, Zeewolde Actueel, Blik op Zeewolde, LOZ, Opel Broekhuis, Sternhof, Crossfit, Expert, Hippe Hangmatten, S.E.V.Z. Pearle, Kids Proof, Flevo Finance, Dominoā€™s Pizza, Kok, Groene Schuur, Trendy Woodshop, Jeu de Boules, RCN, Biobrass,  Van den Brink Transporten, fietsspecialist Profile Ridder, GroeNoord B.V. Winkelhaven Zeewolde, Puur, Welzijn Zeewolde, Coop, Vomar, Kok Experience, Hans en Grietje, Jeu de Boules Les Trois Etoilles, Albert Heijn, de Disco Politie, Dominoā€™s Pizza, Sternhof, Kidsproof, Brandweer Zeewolde, Media Lab, OTC Medical, Pearle, Spies Creations, UDX Dansschool.  

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Muziek verzorgd door Discopolitie
Afbeelding
Afbeelding
Jodi Bernal achter de draaitafel
Afbeelding
Afbeelding
Tienerband Mixed Up
Tienerband Mixed Up brengt feest op Koningsdag Ingezonden Instagram 17 apr, 11:41
Havenkwartier - Polderwijk Zeewolde
Woonmanifestatie: Ontdek je droomwoning in Zeewolde! Algemeen 16 apr, 16:00
Afbeelding
Zeewolde 40 jaar (deel 16): Het eenzame eerste graf op de begraafplaats Algemeen Instagram 16 apr, 15:30