Belvédère - Aanloophaven
Belvédère - Aanloophaven Erik Wallenburg

Zeewolde kleurde blauw vanwege jarige Verenigde Naties

ZEEWOLDE - In aanloop naar het 75-jarig bestaan van de Verenigde Naties, op vrijdag 24 oktober, kleurden belangrijke gebouwen, monumenten, musea en andere bezienswaardigheden in Nederland vorige week iedere avond blauw. Ook in Zeewolde werden een aantal locaties blauw (de kleur van de internationale organisatie) uitgelicht. Zoals onder andere de Belvédère in de Aanloophaven.

Verder werden het Raadhuisplein, het Kerkplein en de verlichtingspalen in de omliggende straten VN-blauw verlicht. De kleur van de Zeewolder objecten en locaties kon worden aangepast dankzij het in 2018 ingevoerde verlichtingsplan.

75 persoonlijke verhalen over impact VN

De VN werd vlak na de Tweede Wereldoorlog opgericht met als missie het handhaven van internationale vrede, veiligheid en mensenrechten. Vanwege het jubileum is er sinds zaterdag een tentoonstelling in Den Haag, waar 75 hulpverleners, ooggetuigen, militairen en activisten vertellen over de impact van de Verenigde Naties op hun persoonlijke leven. De indrukwekkende getuigenissen worden ondersteund met prachtige foto’s.

De tentoonstelling '75 jaar VN in 75 verhalen' is nog te bezoeken tot en met 29 november op het Lange Voorhout in Den Haag, stad van Recht en Vrede. De toegang is gratis.

Raadhuisstraat