Afbeelding
Mannes Schoppink

Gemeentesecretaris Rob van Nunspeet fietst pensioen tegemoet

(door Mannes Schoppink)

ZEEWOLDE - Na bijna twintig jaar neemt Rob van Nunspeet afscheid als gemeentesecretaris van Zeewolde. In al die jaren fietste hij in totaal minstens 150.000 kilometer heen en weer tussen Huizen en Zeewolde.

Rob van Nunspeet (66) werkte bijna 47 jaar in overheidsdienst. Op zijn negentiende kwam hij van school en ging direct aan het werk. “Dat moest ook wel, want ik kwam uit een eenvoudig gezin uit de Schilderswijk in Den Haag”, vertelt hij, breeduit zittend achter het bureau in zijn kantoor. “Daar kwam toen ook nog de militaire dienst bij. De gemeente Den Haag bood me daarna de mogelijkheid te werken én te studeren. Zo verdiepte ik me in de juridische wetgeving en het gemeenterecht. Daarbij was ik sowieso geïnteresseerd in het publieke domein.”

Van Nunspeet werkte gedurende zijn loopbaan bij een groot aantal gemeenten: Den Haag, Katwijk, Zoetermeer, Huizen, Almere (zes jaar), Rotterdam en (opnieuw) Huizen. Toen kwam in augustus 2001 de functie van gemeentesecretaris van de gemeente Zeewolde. “Kijk naar hoelang ik overal tot dan toe gewerkt had… Ik was weliswaar niet van plan na drie jaar weer weg te gaan, maar ik wilde toch ook niet tot mijn pensioen doorgaan in Zeewolde. En dat heb ik dus nu wel gedaan.”

Fantastische periode

Van Nunspeet kijkt terug op een ‘fantastische periode'. "Bij deze baan hoort dat alles langs je heen komt wat niet goed gaat."

Lees verder op pagina 3