Afbeelding
Zeewolde Actueel

Robin, eerste baby van 2003, werd 18...

(door Mannes Schoppink)

ZEEWOLDE - Robin van Dijk werd op zaterdag 2 januari 18 jaar. De hele buurt van de Oudaen in de Polderwijk was opgetrommeld om haar toe te zingen. Wat behalve de verjaardag zelf zo bijzonder was, is dat Robin in het jaar 2003 de eerste baby van Zeewolde was!

In Zeewolde Aktueel (dat toen nog met een ‘k’ werd geschreven) van destijds lezen we dat Robin bij haar geboorte 4000 gram woog en 52 centimeter lang was. Ze werd in de vroege ochtend van die tweede januari van het pas begonnen jaar geboren, om precies te zijn om 04.07 uur. Ze veroverde haar titel 'Eerste baby van Zeewolde in 2003' met een voorsprong van tien minuten op de volgende plaatselijke baby.

Mand vol kraamcadeaus van diverse lokale ondernemers

“Robin werd op de uitgerekende datum geboren”, weet moeder Aranka Verhoef nog goed. Dat kwam prima uit, want de kerstspullen waren in het huis aan de Vlierbes vlak voor de jaarwisseling al opgeruimd. Op Nieuwjaarsdag begonnen de weeën, mooier kon het eigenlijk niet… De weersomstandigheden waren 18 jaar geleden wel iets anders. “Er lag buiten sneeuw”, lacht Aranka. “Ik heb nog een foto van een sneeuwmannetje op het balkon.”

De naam Robin stond al heel lang vast. Aranka wist op haar tiende al dat als ze ooit een dochter zou krijgen, deze Robin moest heten.

De 'Eerste baby van 2003', dat hebben de ouders Aranka en Evert geweten... De Zeewolder ondernemers overlaadden de familie met cadeaus, die tijdens het traditionele kraambezoek van de krantenredactie aan de kersverse ouders persoonlijk werden overhandigd: knuffels, schoentjes, boekjes, kleertjes, luiers, een fietsstoeltje, bloemen, taart, waardebonnen, werkelijk van alles zat er in de cadeaudoos. “Het was onvoorstelbaar, bijna gênant zo veel”, aldus moeder Aranka 18 jaar na dato.

Robin woonde de eerste dertien jaar van haar leven aan de Vlierbes en verhuisde daarna met haar moeder naar de Oudaen. Na basisschool De Delta (een voorloper van De Wetering) en RSG Levant ging ze naar Slingerbos in Harderwijk om daar de havo te doen. “En ik zit nu op het MBO College Airport in Hoofddorp”, vertelt ze. “Ik wil eigenlijk al van jongs af aan stewardess worden. Dat is wat lastig in deze tijd, maar vanaf februari hoop ik toch m’n stage te kunnen starten. En mocht stewardess niet lukken, dan ligt plan B klaar, hoor!”

Verrassing

Zo ver is het nog niet, zaterdag was Robin jarig en om 12.00 uur zong de hele buurt haar toe.
“Het is een prachtig meisje”, stond bij Robins geboorte in de krant. En dat is eigenlijk nooit veranderd, integendeel… Moeder Aranka is dan ook met recht trots op haar dochter en had dit allemaal voor haar bedacht, terwijl ook Robins vriend Kylian in ‘het complot’ zat. Alle vriendinnen waren eveneens ingeseind en zongen graag coronaproof met de buurtbewoners mee. Je wordt tenslotte maar één keer 18 en er is momenteel toch al zo weinig mogelijk, dan is het wel leuk de link met 2003 er nog even bij te halen…