Als een van de opdrachten maakte Jinthe (9) een mooie stoeptekening
Als een van de opdrachten maakte Jinthe (9) een mooie stoeptekening (Eigen foto)

Thuiswerkchallenge op basisschool In de Lichtkring

ZEEWOLDE - De kinderen van unit 56 (groep 5/6) van basisschool In de Lichtkring doen tijdens deze gedwongen thuiswerkperiode mee aan de grote-unit56-thuiswerkchallenge!

De kinderen van de basisschool aan de Naarderweg kunnen elke schooldag één, twee, drie of vijf punten verdienen door een foto of filmpje naar de juf of meester te sturen. Ze moeten daarvoor een opdracht uit een van die rijen punten uitvoeren. Daarbij mag er niet twee keer uit dezelfde rij worden gekozen. Vraag is wie aan het eind van de challenge de meeste punten heeft en die mag zich dan de winnaar noemen!

Leuke uitdagingen

Eet iets wat je nog nooit gegeten hebt, is bijvoorbeeld een opdracht uit de challenge. Of: kook of bak iets, doe boodschappen voor je ouders, trek je lelijkste outfit aan, maak een toren van minstens tien verschillende dingen, maak een mooie tekening met stoepkrijt voor het huis; de thuiswerkchallenge biedt de leerlingen stuk voor stuk leuke en creatieve uitdagingen.

Gouden momenten

De kinderen zijn er superenthousiast mee bezig, dat mag wel worden gezegd! En voor de juffen en meesters zijn dit de gouden momentjes op de thuiswerkdag!
Na deze challenge gaan de kinderen en hun leerkrachten verder met een andere uitdaging, namelijk de-grote-we-gaan-nog-even-door-thuiswerk-challenge! Totdat de school weer opengaat…

Units

Basisschool In de Lichtkring werkt met vier units: 12 (groep 1/2), 34, 56 en 78. In unit 56 (groep 5/6 dus) zitten 52 kinderen en er zijn drie leerkrachten en een onderwijsassistent bij betrokken. “We werken met het principe ‘groot waar het kan, klein waar het moet”, legt juf Annalies Kooistra uit. “Zo doen we de dagopening met het Bijbelverhaal ’s morgens met alle kinderen uit de unit. Maar de instructie bij rekenen geven we alleen aan niveaugroep 5 of 6. Wereldoriëntatie doen we ’s middags weer met de hele unit, want dan kan dat heel goed. Sommige vakken doen we dus samen, andere weer apart.”

Start challenge

Na de kerstvakantie begonnen de kinderen net als de andere scholen met ‘thuiswerken’. “Toen zijn we ook met de thuiswerkchallenge gestart”, gaat juf Annalies verder. “Deze doen we alleen met unit 56, andere groepen zijn met andere dingen bezig.”

Jinthe (9) is een van de leerlingen uit unit 56 die zich goed vermaakt met de thuiswerkchallenge. Zo maakte zij een mooie en kunstzinnige stoepkrijttekening voor haar huis.

“Ik vond het heel leuk om te doen”, vertelt ze vrolijk. “Thuis is toch haast niks te doen, je moet alleen maar werken. Dan is het ook wel fijn om iets leuks te kunnen doen. Wat ik het leukst vond? Bak iets lekkers!”