Oeuvreprijs voor Tilly Verhaar
Oeuvreprijs voor Tilly Verhaar (Lokale Omroep Zeewolde)

Oeuvreprijs, corona-inspiratieprijs en sportvrijwilliger bij alternatief Sportgala

(door Mannes Schoppink)

ZEEWOLDE – Ook voor de jaarlijkse sportverkiezingen moest zaterdagavond 16 januari een alternatief worden bedacht. Door het coronavirus waren de meeste sportcompetities in 2020 stopgezet en het was dan ook nauwelijks mogelijk hier op enige wijze nog chocola van te maken. De Stichting Sportgala Zeewolde wees daarom geen sportman of sportvrouw van het jaar aan, maar zette wel een aantal mensen en organisaties speciaal in het zonnetje. Ook kregen enkele sportverenigingen nog een leuke cheque.

Het Sportgala Zeewolde werd zaterdagavond vanuit The Lux rechtstreeks uitgezonden door de Lokale Omroep Zeewolde. Stan Stokvis, voorzitter van de gelijknamige stichting, presenteerde het gala, dat geheel coronaproof moest worden gehouden.

Oeuvreprijs

Tilly Verhaar mocht zaterdagavond de ‘Oeuvreprijs' in ontvangst nemen. Tilly is al vele jaren eigenaar van Balletschool Zeewolde. Samen met haar in 2019 overleden echtgenoot Willem zette zij het vestzaktheater De Kluit in de Polderwijk op de kaart. Ook begeleidde ze Iris Verhoek, die in 2017 de landelijke ‘Voice Kids' won. Tilly wist enorm veel jeugdige en ook minder jeugdige Zeewoldenaren aan het dansen te krijgen. In 2020 was ze al met al reeds 40 jaar ‘dansprofessional'. Toen burgemeester Gorter haar de ‘oeuvre'-plaquette overhandigde, zei Tilly helemaal ‘flabbergasted' te zijn.

Inspiratieprijs

De organisatoren van de Home Edition van de Avondvierdaagse Zeewolde kregen tijdens de uitzending de ‘corona-inspiratieprijs'. Het evenement in de eerste week van juni moest worden afgelast, verspreid over enkele maanden was het wel mogelijk vier zelf te kiezen avonden te wandelen en 596 Zeewoldenaren werden hiertoe verleid. Wethouder Wim van der Es, die zijn afwezige college Ewout Suithoff zaterdagavond verving, reikte Marieke de Boer en Edwin Blaauw de bij de inspiratieprijs behorende beker uit.

Lees verder op pagina 3


Sportvrijwilliger Ben Scharft
Cheques op het besneeuwde Raadhuisplein
Corona-inspiratieprijs voor Stichting Avondvierdaagse Zeewolde