Afbeelding
Lokale Omroep Zeewolde

College ziet wat corona met samenleving doet

(door Mannes Schoppink)

ZEEWOLDE – Welke invloed hebben de coronamaatregelen op de samenleving? Wat doen deze met jongeren en met ouderen, maar ook met hen die daar tussenin zitten? Hoe groot is de schade voor bedrijven, verenigingen en maatschappelijke instellingen?
Evert Ekker (Leefbaar Zeewolde) stelde deze breed levende vragen donderdagavond 18 februari aan de orde tijdens de commissievergadering Bestuur, Ruimte en Samenleving. Hij kreeg uitgebreid antwoord van het college van B en W.

Wethouder Winnie Prins (Leefbaar Zeewolde) zei heel trots te zijn op de resultaten van het vrijwilligersportaal ‘Zeewoldevoorelkaar'. "Waar het niet goed gaat, zie je dat hier verrassende contacten worden gelegd”, aldus de portefeuillehouder Jeugdzorg, Wmo en Volksgezondheid. Ook voor de jeugd deed Zeewolde het volgens Prins ‘helemaal niet verkeerd'. "Voor het programma ‘Jeugd aan zet' is 10.000 euro vrijgemaakt. Daar worden activiteiten voor jongeren voor ontplooid, in plaats van dat de doelgroep alleen maar thuis zit en digitaal onderwijs krijgt. Het is nu winter en slecht weer, het voorjaar komt eraan en we gaan kijken of er ruimte is binnen de coronamaatregelen. Al zal dat niet gemakkelijk zijn.”

Tevens hoopte Prins dat Zeewolde vruchten zou plukken van ZonMw, een landelijke organisatie voor gezondheidsonderzoek en zorginnovatie. "Maar persoonlijk maak ik me nog de meeste zorgen over mensen tussen 25 en 65 jaar. Hebben we voldoende middelen om hen te ondersteunen? Ik betwijfel het. Iedereen zit thuis en heeft zijn of haar eigen verhaal.”

Lees verder op pagina 3