Vrolijk schieten...
Vrolijk schieten... Jelle Stellingwerf

‘SportBattle': een welkome afwisseling in coronatijd!

ZEEWOLDE - Een middagje lekker buiten sporten en spelen, even los van dat dwingende beeldscherm. SportBattle bleek een welkome afwisseling!

Woensdag meldden zich maar liefst 100 kinderen (6 t/m 12 jaar). Zij hebben zich goed vermaakt tijdens de aangeboden activiteiten: hockey, korfbal, atletiek en lasergamen. Vrijdag was de oudere jeugd (12 t/m 17 jaar) aan de beurt. Daar kwamen tien jongeren op af. Na een potje straatvoetbal met de buurtsportcoaches mochten ook zij de lasergun ter hand nemen voor een uitdagend wedstrijdje lasergamen.

Hiervoor werd wijselijk uitgeweken naar een stukje bos naast de atletiekbaan, want een fanatiek potje vlagveroveren-nieuwe-stijl, daar is de skatebaan niet echt geschikt voor. ‘Bos’ was overigens ook nog een groot woord, want lentegroen, dat laat eind februari nog even op zich wachten. Verstoppen, fluisterend een hinderlaag voorbereiden en op het juiste moment toeslaan, dat was er allemaal niet bij; tussen de kale struiken viel er niets te verstoppen. Het kwam dus neer op loopvermogen: rennen voor je ‘leven’, en intussen een tegenstander zien uit te schakelen. Op de uitnodiging om tussen de bedrijven door de fotograaf even omver te schieten werd gretig ingegaan. Met rode konen en schaterlachend de benen uit je lijf rennen, het werd ervaren als een welkome afwisseling in coronatijd.

"Het waren twee mooie en succesvolle dagen met veel blije gezichten”, aldus buurtsportcoach Hershel Been. "Het maakte de kinderen blij om lekker buiten te sporten en vooral plezier te hebben met elkaar. Ook de jongeren vonden het erg leuk; weer eens wat anders dan alleen maar binnen zitten.”