Afbeelding
Markus Spiske

Aanval op wapenbezit: ‘Mijn mond is mijn beste wapen!’

ZEEWOLDE - De laatste maanden komt het geregeld voorbij in het nieuws: geweld onder jongeren met een steekwapen, onder de jongeren ook wel ‘shank’ genoemd. Steeds meer jongeren zijn in het bezit van een wapen. Het geweld tussen jongeren onderling wordt steeds extremer. Jongeren voelen zich dusdanig onveilig dat een veilige leefomgeving in het geding komt.

In september 2020 kwam er in Zeewolde ook een steekincident voor onder twee minderjarige Zeewoldenaren. Met verregaande gevolgen. Zo lag het 17-jarige slachtoffer een tijd lang in het ziekenhuis en werd de 16-jarige verdachte vastgezet.

Filmpje

Met een filmpje #Noshank #Datispashard, verspreid op Facebook, hebben een aantal bezorgde Zeewoldenaren de handen ineengeslagen om zo de maatschappelijke discussie over het dragen van wapens aan te zwengelen. In de hoop in de toekomst ernstige ongelukken te kunnen voorkomen.
Aan het lokale filmpje, gemaakt door Simon Otten / Creative Visuals, werkten onder meer twee bestuursleden van de Groene Schuur, de conciërge van RSG de Levant, een straathoekwerker en influencer DutchPerformante mee. "Graag willen wij samen de strijd aan gaan om deze trend te doorbreken door ons uit te spreken voor een Veilig Zeewolde”, laten ze weten.

Lees verder op pagina 3