Landelijke Opschoondag: Wordt jouw buurt een afvalvrije schoonheid?

ZEEWOLDE - Het is zaterdag 20 maart Landelijke Opschoondag. “Ga je de deur uit voor een frisse neus? Maak er - rekeninghoudend met corona - dan gelijk een opschoon-ommetje van”, klinkt de oproep. “Zo wordt jouw buurt een zwerfafvalvrije schoonheid.
Eentje waar iedereen lentekriebels van krijgt. En gaan we, op gepaste afstand, samen voor een 100% zwerfafvalvrij Nederland.”

Zin om mee te doen? Opruimspullen nodig? De gemeente geeft voor de actie de hele maand maart grijpers weg om afval op te pakken. Afhalen kan bij Het Vraaghuis aan de Stevinweg 2 op: dinsdag en woensdag van 09.30 tot 11.30 uur en donderdag van 14.00 tot 15.00 uur.

“Niet alleen op 20 maart maken we Zeewolde nog een stukje schoner, dat willen we eigenlijk altijd doen. Daarom mag je de grijper houden, zodat je deze steeds weer kunt gebruiken”, meldt de gemeente.
De Zeewolde schoon-actie is overigens nu al een succes; in een uur tijd waren de eerste vijftig grijpers al uitgedeeld aan Zeewoldenaren die zich storen aan al dat zwerfafval, zoals Lydia, die grijpers kwam halen voor de buurtactie van de 'Biotoppers'.







Zet je je persoonlijke opschoon-actie ook nog op de kaart via supportervanschoon.nl, dan ontvang je (tegen verzendkosten) van deze organisatie handschoenen en afvalzakken.

Win een prijs met je foto

Wie de ludiekste, meest bijzondere en de slimste opruimactie foto mailt naar zeewoldeschoon@zeewolde.nl maakt kans op een prijs. "Vergeet niet om je naam en je telefoonnummer in de mail te zetten met de foto natuurlijk.”