Dodenherdenking Zeewolde;
Lokale Omroep doet live verslag

ZEEWOLDE - Op 4 mei staat Nederland stil bij de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en van oorlogssituaties en vredesoperaties daarna. Vanwege het coronavirus zullen dodenherdenking en Bevrijdingsdag ook dit jaar sober zijn. Dodenherdenking in Zeewolde is dan ook zonder publiek, maar is wel live te volgen via de tv-kanalen van Lokale Omroep Zeewolde.

Thema ‘Na 75 jaar vrijheid’

In 2019 en 2020 werd het einde van de Tweede Wereldoorlog herdacht en gevierd dat we sindsdien weer in vrijheid leven. Het jaarthema van 2021 is: ‘Na 75 jaar vrijheid'. Een jaar waarin de balans wordt opgemaakt: waar staan we nu? Hoe vrij zijn we in 2021?

In Zeewolde zal burgemeester Gorter dinsdagavond 4 mei een toespraak houden. Na de twee minuten stilte worden kransen gelegd. Volgens traditie vliegt rond 20.15 uur een formatie van Edambusters over verschillende herdenkingsmomenten. Dat doen ze dit keer over de dorpskern, zodat zoveel mogelijk mensen de vliegtuigen kunnen zien.

De uitzending is te zien via LOZ TV via KPN Digitaal kanaal 1481, XS4ALL digitaal kanaal 1481, iggo Digitaal kanaal 36, Ziggo Digitaal C+ kanaal 327 en internet.