Afbeelding
Zeewolde Actueel

Sinterklaas warm onthaald tijdens aangepaste intocht

ZEEWOLDE - Eindelijk, na zoveel nachtjes slapen was het dan zover; Sinterklaas zette zaterdag voet op Zeewolder bodem. Zittend in een chique koets met tweespan, bestuurd door Jans en Reina Assies, reden Sinterklaas en zijn Hoofdpiet samen met burgemeester Gerrit Jan Gorter en Mannes Schoppink (die normaliter samen met de burgemeester de Sint verwelkomt in de haven) een 13 kilometer lange route door het dorp.

De traditionele aankomst met de pakjesboot kon dan helaas vanwege de coronamaatregelen niet doorgaan, maar de aangepaste intocht vormde absoluut een fantastisch alternatief. Aan de vele blije mensen, groot en klein, die zich langs de route hadden verzameld om Sinterklaas te verwelkomen en hem en zijn gevolg luidkeels toejuichten, was goed te zien dat dit alternatief zeer werd gewaardeerd. Doordat het bezoek nu veel meer uitgesmeerd was, kwam de intocht misschien nog wel beter tot zijn recht. “Doe het ieder jaar maar op deze manier”, kreeg Sinterklaas zaterdagmiddag regelmatig te horen.

Met mooi versierde auto’s, treintje en natuurlijk de muziek, verzorgd door de Blue Seals, voorop, gevolgd door een stoet dansende Pieten, een heuse Discopiet en overal Pieten die de kinderhandjes vol stopten met pepernoten en mandarijnen, was het één grote vrolijke bonte optocht. Als kers op de taart was er natuurlijk de koets met daarin Sinterklaas en zijn Hoofdpiet. Zij waren eerder die dag feestelijk ontvangen door burgemeester Gerrit Jan Gorter, die de goedheiligman tijdens de intocht vergezelde.

Lees verder op pagina 3