Complex Bosruiterweg
Complex Bosruiterweg Foto: Zeewolde Actueel

‘School voor nieuwkomers’ op azc gaat ‘De Bosruiter’ heten

(door Mannes Schoppink)

ZEEWOLDE - De school op het aanstaande azc aan de Bosruiterweg heeft een passende naam gekregen: De Bosruiter. ‘School voor nieuwkomers’ is daarbij de ondertitel.

“We kozen ervoor het unieke van de polder en de natuur te betrekken in de naam van de school”, aldus Betty Geerse, die onlangs werd benoemd tot locatiedirecteur. 
“In het middengebied van Zeewolde hebben alle wegen de naam van een vogel met als verbinder de vogelweg. Het nieuwe azc komt te staan aan de Bosruiterweg. In de zoektocht naar een geschikte naam zochten we op wat een bosruiter eigenlijk is. Het gaat om een steltloper die foerageert in zoetwater wetlands. Hij woont slechts tijdelijk hier en trekt na een korte periode weer verder. Niet pretentieus maar passend bij het heem werd De Bosruiter opeens de beste optie als naam voor onze nieuwe school!
De bosruiter is een vogel die verder trekt, die past in het landschap waarin we ons bevinden, wiebelig op zijn poten staat, maar goed toegerust is voor zijn habitat.”

Op het azc in Zeewolde zullen voornamelijk gezinnen met kinderen komen. Omdat er rond 600 asielzoekers worden verwacht, rekent het COA op ongeveer zestig leerlingen voor de ‘school voor nieuwkomers’ (10 procent). 

De school op het complex aan de Bosruiterweg zal waarschijnlijk nog niet direct na de zomervakantie gereed zijn. Men hoopt dat dit per 1 november wel het geval zal zijn. Tot die tijd zal de school daarom gehuisvest zijn in de huidige taalschool voor (voornamelijk) Oekraïense kinderen aan de Korststeel in Zeewolde-Zuid (de voormalige Kiekendief).

Lees verder op pagina 3