Afbeelding
Foto: Jeffrey Korte

Brandweer Zeewolde: Diploma’s, jubilea en afscheid

Algemeen Instagram

ZEEWOLDE - Tijdens de jaarlijkse korpsavond van de brandweer van Zeewolde op vrijdag 2 februari werd er teruggeblikt op 2023 en vooruitgekeken naar het jaar 2024. Er werden ook diploma’s uitgereikt aan verdienstelijke leden.

Manschap John Bakker en Cas Bos ontvingen beiden de bijbehorende strepen voor hun manschap. Daarnaast waren er vier personen die het diploma voor brandweerchauffeur en pompbediener in ontvangst mochten nemen.

Tijdens de avond werden ook twee jubilarissen geëerd: Paul Vale ontving een onderscheiding voor twintig jaar brandweerdienst, terwijl Ineke van Beek werd onderscheiden voor haar dertig jaar inzet bij de brandweer.

Verder werd afscheid genomen van vier collega’s. Fons Heerink en Paul Vale namen, respectievelijk na 28 en twintig jaar brandweerdienst, afscheid vanwege hun leeftijd. Teun van Dongen verruilt, na zeven jaar dienst, Zeewolde voor Brabant. 

Ook nam de personeelsvereniging BOZ afscheid van Marcus Booi, die al enkele jaren niet meer actief was tijdens uitrukken in Zeewolde. Door de corona-omstandigheden had het korps nog geen officieel afscheid van hem kunnen nemen.

Het brandweerkorps ging nog even op de foto met de nieuwe tankautospuit. De chauffeurs van Zeewolde maken deze maand regelmatig een rondje met dit voertuig om het goed te leren kennen. Zodra iedereen vertrouwd is met het voertuig, zal het in gebruik worden genomen. Momenteel bestaat het korps van Zeewolde uit 31 vrijwilligers.

De scheidende collega's
De jubilarissen