Afbeelding
Foto: Eigen foto

Moederdagcakeactie voor Bolera Palms School

Algemeen

ZEEWOLDE - Jurriaan en Trijnet van Haaren houden een speciale Moederdagcakeactie ten bate van de Bolera Palms School in Malawi. De cakes kosten € 5,- per stuk en kunnen op vrijdag 10 en zaterdag 11 mei vanaf 10.00 uur voor de winkel van bakkerij De Toren aan de Torenstraat worden verkregen.

Met de opbrengst van de cakeactie wordt een aanzet gedaan een nursery (een ruimte voor kinderopvang) en een keuken te realiseren bij de school in Bolera. Jurriaan en Trijnet gaan met een groep van zo’n twintig vrienden (onder wie enige Zeewoldenaren) voor dit doel in de zomer van 2025 ‘hun’ school bezoeken. Als het kan wordt er ook nog enig onderhoud gedaan aan de school.

Jurriaan en Trijnet van Haaren-Paulus deden in 2008 op een grote rondreis Malawi (een land in het oosten van Afrika, dat grenst aan Mozambique, Zimbabwe, Zambia en Tanzania) aan. Ze werden gegrepen door het land, de mensen en vooral de kinderen van de Bolera Palms School in het vissersplaatsje Bolera aan Lake Malawi. Het Zeewolder paar richtte een stichting op voor de school en gingen er in de loop der jaren zelf ook enige keren op bezoek. Een jongerengroep van de Protestantse Gemeente Zeewolde ging er in de zomer van 2019 op werkvakantie. Jurriaan en Trijnet hopen op 10 en 11 mei zo’n 800 cakes te kunnen verkopen.

Afbeelding