Afbeelding
Foto: Staatsbosbeheer Zeewolde

Berenklauw Brigade, doe je ook mee?

Bosgeluiden

Als terreineigenaren hebben we al jaren last van een woekerend probleem, de berenklauw. Iedereen heeft ze wel eens gezien of op een vervelende manier kennis met ze gemaakt. Bij aanraking kan de berenklauw namelijk sap afgeven en als dat op je huid komt kan dit vervelende blaren opleveren gelijk aan brandwonden. Op veel plekken proberen we de berenklauw binnen de perken te houden door maaien, steken en begrazing. Helaas is dit een intensieve klus en kunnen we niet overal tegelijk zijn. Nu krijgen wij in Zeewolde gelukkig hulp van de Berenklauw Brigade. Deze groep vrijwilligers hebben een gedeelte van het Horsterwold “geadopteerd”. Hier zijn zij in het seizoen wekelijks bezig met het steken en afmaaien van de berenklauw. Met zichtbaar resultaat!

Zaterdag 25 februari om 13.00 uur hebben we weer de aftrap van dit seizoen. Heb je ook zin om eens een dagje mee te helpen, dan ben je van harte welkom om kennis te maken met deze enthousiaste groep vrijwilligers. 

We verzamelen om 13.00 uur op de TOP parkeerplaats aan de Groenewoudseweg, nabij camping de Parel. Staatsbosbeheer zorgt deze dag voor de koffie en thee met wat lekkers erbij.

Wellicht tot ziens op 25 februari.

Boswachter Rob Koetsier