Afbeelding
Eigen foto

Koninklijk varen met de ‘Piet Hein’ in Zeewolde

Cultuur Instagram

ZEEWOLDE - Het koninklijke jacht Piet Hein ligt tijdens de Havendagen Zeewolde (weekend 12 juli) afgemeerd in de Aanloophaven van Zeewolde. Je krijgt dan niet alleen de kans om het schip aan de kade te bewonderen maar ook de gelegenheid om een tochtje mee te varen op dit majestueuze schip. 

De Piet Hein was het jacht van voormalig koningin Juliana en is vernoemd naar de 17-eeuwse Nederlandse zeevaarder Piet Hein. Het 31 meter lange schip werd in 1937 aangeboden als nationaal geschenk aan de toenmalige kroonprinses Juliana en haar echtgenoot prins Bernard van Lippe-Biesterfeld. Het schip ademt ook nu nog steeds koninklijke charme uit.

Meevaren met de Piet Hein

Nu krijgen de Zeewoldenaren, en de bezoekers die hier verblijven, tijdens de Havendagen de kans om ‘koninklijk’ mee te varen op donderdag 11 juli, vrijdag 12 juli of zondag 14 juli aanstaande.

Per dag staan er twee rondvaarten gepland: van 10.30-12.30 uur en van 14.00-16.00 uur. Kosten: 18 euro per persoon (max 30 passagiers per keer). Helaas is het schip niet geschikt voor mindervaliden. Daarnaast is er geen catering aan boord, maar je mag wel zelf drinken meenemen.

“Kom aan boord, laat de wind door je haren waaien en bewonder het schitterende landschap van Flevoland om je heen!”

Interesse? Stuur alvast een mail naar info@puurzeewolde.nl om je plaats veilig te stellen.

Meer informatie: info@puurzeewolde.nl  / www.puurzeewolde.nl