Afbeelding
Voorbeeldfoto

Alzheimer Café Zeewolde: ‘Diagnose dementie, en dan?’

Ingezonden

ZEEWOLDE – Het Alzheimer café Zeewolde opent op donderdag 26 oktober weer haar deuren in De Meermin. Het thema van deze avond is ‘Diagnose dementie, en dan?’

Dementie is een ingrijpend ziektebeeld dat veel vragen oproept bij iedereen die er mee te maken krijgt. Daarom is het belangrijk dat er een plek is waar iemand met die vragen naar toe kan. Het Alzheimer Café in Zeewolde is zo’n plek, het is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden, vrienden, hulpverleners en belangstellenden.

Gastspreker van de avond is dr. A.P. van der Molen, geriater in ziekenhuis St. Jansdal.

De eerste stap richting een diagnose is een bezoek aan de huisarts. Wanneer de huisarts vermoedt dat er daadwerkelijk sprake is van dementie, dan verwijst hij of zij door naar een specialist die de diagnose stelt. Met de diagnose eindigt het onderzoek. Maar voor alle betrokkenen is dit een nieuw begin. Ze weten nu wat er aan de hand is en dan komen er weer vragen. “Hierover gaan we met dr. van der Molen in gesprek en kunnen bezoekers hun eigen vragen over dit onderwerp stellen.”

Vanaf 19.15 uur staat de koffie klaar. Het programma begint om 19.30 uur. Aanmelden is niet nodig en de toegang is gratis.