Afbeelding
logo SportZ

Sportcafé over wet- en regelgeving

Ingezonden

ZEEWOLDE - Op dinsdag 16 april organiseert SportZ opnieuw een sportcafé. 

Op verzoek van diverse sportaanbieders zullen we tijdens dit sportcafé dieper ingaan op de Wet Bestuur en Toezicht van Rechtspersonen (WBTR). Een wetgeving die in 1 juli 2021 van kracht is geworden en is bedoeld om wanbestuur, misbruik van positie, onverantwoordelijk financieel beheer een andere ongewenste activiteiten binnen besturen te voorkomen. 

De WTBR heeft gevolgen voor o.a. verenigingen en stichtingen en maakt dat verschillende werkprocessen onder de loep moeten worden genomen. Vrijwel altijd leidt de WBTR tot het aanpassen van statuten.

Nadat in het Sportcafé van oktober 2023 al een verkennende workshop werd gegeven, zal notaris Schaap deze avond aanwezig zijn om niet alleen zijn kennis te delen, maar ook voor het beantwoorden van vragen en het geven van voorbeelden. Aanwezige verenigingen kunnen hun eigen statuten meenemen, eventueel samen het Huishoudelijke Reglement. Ook is er volop ruimte om onderling ervaringen uit te wisselen. Uiteraard wordt het Sportcafé afgesloten met een gezellige informele nazit.

Het sportcafé vindt plaats op dinsdag 16 april in The Lux. Aanmelden voor het sportcafé kan via www.sportz-zeewolde.nl.

De inloop is om 19.15 uur, aanvang 19.30 uur. Wil je nu al je vragen delen? Stuur een mail naar: team@sportz-zeewolde.nl