Afbeelding
Foto: Jan Willem Lagerweij

Lezing bij Groei & Bloei over Zuid-Afrika en Namibië

Nieuws Ingezonden

HARDERWIJK - Jan Willem Lagerweij verzorgt op 27 februari een lezing bij Groei & Bloei afdeling Harderwijk e.o. over Zuid-Afrika en Namibië. Ook de tuinenroute komt ter sprake.

De route strekt zich globaal uit van Kaapstad naar Port Elizabeth, waarbij de reis per auto door de Kaap voert en talloze hoogtepunten worden bezocht. Tijdens de Zuid-Afrikaanse lente, in september, heeft Lagerweij ook enkele natuurreservaten voor bloemen bezocht, ‘Veldblomreservaat’ op z’n Zuid-Afrikaans.

In 2015 heeft Lagerweij een fietstocht ondernomen door het noorden van Zuid-Afrika naar Namibië, en vervolgens weer terug naar Zuid-Afrika, waarbij het Kgalagadi Nationaal Park werd doorkruist. Dit deel van de reis begint bij Kamieskroon aan de rand van Namaqualand, waarin september het landschap tot leven komt met een overvloed aan bloemen. Na de lenteregens transformeert de woestijn van een dorre vlakte naar een kleurrijk palet van bloeiende bloemen, waarbij de hoeveelheid verschillende plantensoorten per vierkante meter nergens zo groot is als hier. De regio herbergt maar liefst 22.000 soorten, waarvan vele endemisch zijn. Dit geldt ook voor de bloemenreservaten in de Kaapprovincie. In Namibië doorkruisten ze de Kalahariwoestijn, met zijn enorme diversiteit aan landschappen en kleuren.

Na de lezing volgt een pauze waarin koffie en thee wordt geserveerd, waarna de jaarvergadering voor de leden zal plaatsvinden.

Locatie: De Kiekmure, Tesselschadelaan 1, 3842 GA Harderwijk.
Aanvang: 19.45 uur .
Toegang voor leden is gratis, aan niet-leden vragen wij een bijdrage van € 5,00.
Koffie, thee of fris in de pauze wordt u aangeboden door de afdeling.

Voor verder info: www.Harderwijk.groei.nl