Carl Aventurin:
Carl Aventurin: "Het perspectief moet altijd voorop blijven staan." Foto: Zeewolde Actueel

Nieuw hoofdtrainer Carl Aventurin wil Zeewolde dominant laten voetballen

· leestijd 2 minuten Sport

ZEEWOLDE – Carl Aventurin is de nieuwe hoofdtrainer van VV Zeewolde. Hij volgt Peter Epe op, die bijna vier seizoenen werkzaam was bij de polderclub. Aventurin ziet het liefst dominant voetbal en heeft net als het bestuur van de vereniging de ambitie hogerop te komen dan de huidige derde klasse. 

Kampioen

Carl Aventurin groeide op bij VV Unicum in zijn woonplaats Lelystad. Daar doorliep hij de jeugdelftallen en kwam nog bij de senioren terecht. Door blessureleed gedreven voelde hij zich echter als vrij jonge speler genoodzaakt te stoppen als actief voetballer. Het spelletje behield ondertussen zijn interesse en het was dan ook niet vreemd dat hij terechtkwam in het trainersvak. Dat begon met een stage vanuit het CIOS. Na dertien seizoenen de jeugd van Unicum te hebben getraind, volgden drie jaar SV Lelystad ’67 (twee seizoenen jeugd en één het tweede elftal). Hierna werd hij hoofdtrainer van Reaal Dronten (twee seizoenen) en EFC ’58 uit Ermelo (de laatste drie seizoenen). Met laatstgenoemde club werd Aventurin afgelopen seizoen kampioen in de vierde klasse. De Ermeloërs spelen komend seizoen derde klasse en komen daarin uit tegen onder meer… VV Zeewolde. “Ik verheug me op twee erg leuke potjes”, steekt Aventurin van wal. Natuurlijk had de 38-jarige Lelystedeling wel langer in Ermelo kunnen blijven, maar hij vond VV Zeewolde beter bij zijn eigen ontwikkeling passen. “Zeewolde was een van de drie ploegen die op mijn lijstje stond en ik was dan ook enthousiast toen men mij benaderde. Zeewolde heeft de ambitie naar de tweede klasse te willen en dat spreekt mij aan. Vorig jaar begon de club ook goed. Wij verloren van ze in de bekercompetitie en toen hoorde ik ook al van de hooggespannen verwachtingen. Zeewolde stond ook nog een tijdje bovenaan en zette een goede serie neer. Uiteindelijk stokte het echter en werd de nacompetitie niet eens gehaald. Dat was natuurlijk niet leuk. Ik hoop oprecht dat we dit jaar wel weer een rol van betekenis gaan spelen en ik denk dat alle ingrediënten daarvoor aanwezig zijn.”

Initiatief nemen

Voor Aventurin, die in het dagelijks leven werkzaam is bij Halt en daarvoor ‘gebiedsverantwoordelijke’ is in Lelystad en Zeewolde, is het belangrijk dat er ‘een team staat dat voor elkaar wil gaan’. “Het hoeven niet allemaal vrienden te zijn, maar het kan alleen als ze het gezamenlijk doen. Ik hou van dominant voetbal en van initiatief nemen. Een goede cohesie is daarvoor een voorwaarde, evenals een gezond klimaat dat je in staat stelt tot resultaat te komen. En wat er ook gebeurt, het perspectief moet altijd voorop blijven staan.” 

Terug van weggeweest

In de 3e klasse B Oost ontmoet Zeewolde andere polderploegen als SV Lelystad ’67 en Swift ’64, maar verder gaat het bijna louter om Veluwse opponenten. “VVOP was vorig seizoen goed bezig”, weet Aventurin nog. “Ik weet alleen niet of dat veel zegt voor dit jaar. We beginnen allemaal met nul punten, maar ik heb er het volste vertrouwen in dat we bovenin mee kunnen draaien.” Meest opvallende nieuwelingen bij VV Zeewolde zijn Joey Kwint (21), die in 2012 werd opgepikt door Vitesse en de laatste jaren in de top van het amateurvoetbal speelde, en Jeremy Loos (27), die met Aventurin meekwam van EFC. “Jeremy is linksbuiten, maar kan ook uit de voeten op de nummer 10-positie”, aldus de trainer. “Ik ben blij dat de meeste spelers zijn gebleven. Ik hoop dat ik er samen met de andere stafleden een groep van kan maken en daarbij een zekere rust creëren. Als dat lukt, moet dat echt z’n vruchten gaan afwerpen.”