De complete route die de deelnemers fietsen.
De complete route die de deelnemers fietsen. Foto: Zeewolde Endurance

Zeewolde komend weekend in teken van de triathlon.

· leestijd 1 minuut Sport

ZEEWOLDE – Zeewolde staat op vrijdag 23 en zaterdag 24 juni in het teken van het jaarlijks terugkerende sportieve evenement; Zeewolde Endurance, bestaande uit een tweedaags programma met verschillende triathlon onderdelen.

Het sportevenement staat erom bekend dat iedereen mee kan doen, want deelnemers kunnen een eigen passende uitdagende afstand kiezen.

Vrijdagprogramma

Op vrijdagmorgen, vanaf 09.00 uur, start Triathlon for All, die bestaat uit 30 minuten zwemmen, 25 km fietsen en 5 km wandelen.

In de middag, vanaf 15.30 uur, volgt de Junior Challenge voor de scholieren. Er wordt 250 m gezwommen, 8 km gefietst en 2,5 km hardgelopen. Dit gebeurt individueel maar ook in teamverband met scholieren en leerkrachten. Voor de toeschouwers altijd een leuk moment om te kijken. 

Militairen, politie en brandweer

Dit jaar organiseert Zeewolde Endurance ook weer een triathlon speciaal voor de militairen en politie. Dit jaar doet tevens de brandweer mee. Deze categorie start op vrijdag. (Standard Distance om 11.00 uur en sprint om 11.30 uur).

Zaterdagprogramma

De Middle Distance 2000m zwemmen 80km fietsen 20km lopen start om 09.00 uur. De Standard Distance 1500m zwemmen 40km fietsen 10km lopen om 10.30 uur (mannen en vrouwen). De Sprint (Fun Fast Triathlon) 750m zwemmen 20km fietsen 5km lopen start om 11:40 uur.

Deelnemers aan de 3e Divisie Triathlon starten op zaterdag 24 juni (mannen om 13.00 uur, vrouwen om 13.40 uur). Ook de 4e Divisie Triathlon is weer terug in het programma. Deze wedstrijd (alleen mannen) start op zaterdag om 12.00 uur.

Alle onderdelen gaan van start bij de Aanloophaven, de deelnemers finishen aan de Strandweg.

Verkeersmaatregelen

In verband met het parcours kunnen weggebruikers op verschillende locaties in Zeewolde verkeershinder ondervinden.

Zo is de Zeewolderweg, na de afslagen Schelpenbuurt en het Havenkwartier, afgesloten voor verkeer. Ook de Zeewolderdijk – ook het fietspad erlangs- is afgesloten voor verkeer. Op de fiets kan men Zeewolde verlaten via de Ossenkampweg en de Knardijk.

Op de Gelderseweg, tussen de rotonde Kwartiermakerslaan en de kruising met de Horsterweg, wordt éénrichtingsverkeer ingesteld. Vanaf de Gelderseweg kan men wel de Strandweg op. “De fietsende triatleten gebruiken de linker weghelft. Inhalen is dan ook ten strengste verboden”, meldt de organisatie.

Vanaf de Strandweg kan men niet de Horsterweg of de Gelderseweg oprijden. Via de Abelenlaan is het centrum te bereiken.
De Horsterweg is na de parkeergarage Ravelijn afgesloten voor verkeer richting de Gelderseweg.
De Sternweg en het Ganzenpad zijn afgesloten voor doorgaand verkeer, m.u.v. bestemmingsverkeer komende vanaf de N302.
Het fietspad vanaf de aanlegplaats van de pont tot en met de Biezenburcht is afgesloten voor verkeer. Er wordt een omleidingsroute via de Ossenkampweg aangegeven.
Op de Uraan geldt een parkeerverbod met uitzondering van de parkeervakken.

Meer informatie: www.zeewolde-endurance.nl




Afbeeldingen: Zeewolde Endurance